Bródy János hazugságait leleplezték, most válaszolt

Bródy János
Vágólapra másolva!
A kommunista rendszer kiszolgálója volt Koncz Zsuzsa és Bródy János is, de ami igazán dühíti Mező Gábor történészt, az az, hogy mindkét zenész gátlástalanul azt hazudta a rendszerváltás után, hogy éppen ellenkezőleg, ők ellenállók voltak. A konkrét példákkal bizonyított leleplezés után Koncz Zsuzsa a hallgatást választotta, Bródy János viszont reagált.
Vágólapra másolva!

Bródy János a múlt héten váratlanul egy dalrészletet tett ki Facebook-oldalára.

A részlet Zorán Ne várd a májust című dalából van, melynek szövegét Bródy írta.

Szelíd legyél, derűs és hallgatag
És bölcs mosollyal tűrd, ha bántanak
Legyél folyó, s ha támad majd a tél
Páncélod lesz kemény és hófehér

Az idézet nyilvánvaló válasz Mező Gábor óriási visszhangot kiváltó interjújára, amely a Századvég Youtube-csatornáján jelent meg, a Kontextuson. Az interjúban A kultúra megszállása című könyvének megjelenése kapcsán azokról is beszélt, akik megpróbálják meghamisítani a múltat, a Kádár-rendszer lázadóinak próbálják beállítani magukat, miközben legalábbis "társutasok", de sok esetben a rendszer kiszolgálói voltak.

Például Bródy János, akiről Mező Gábor elmondja, hogy "hazudozik a múltról" és hogy a valóságban elhatárolódott azoktól az alternatív zenekaroktól, amelyek valóban lázadók voltak (ez a rész az interjúban itt látható); és azt is, hogy a rendszerváltás után Bródy - Koncz Zsuzsával vagy a most éppen gyilkosságra való felbujtással vádolt Gyárfás Tamás-féle, agresszív Napkeltével, esetleg a szelídebb Szomszédokkal - hogyan támadta az új, demokratikus rendszert (ez itt látható).

A teljes interjút itt nézheti meg: