Egy férfi több ezer bála takarmányt ígért, majd lelépett a pénzzel

széna bála
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi azt állította, hogy több ezer bála takarmánya van, amit el akar adni, egy vevő ki is fizette neki 2000 bála árát, azonban a férfi a teljesítés helyett lelépett a pénzzel. Most börtönbüntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Egy büntetett előéletű férfi megkérte egy ismerősét, hogy az interneten adjon fel hirdetést eladó szénáról és lucernáról. Erre jelentkezett is egy ember, aki állattartással foglalkozott, ezért nagy mennyiségben szeretett volna vásárolni.

A férfi mintaként egy kamionnyi szénát küldött a vevőnek, majd később Izsákon személyesen is találkoztak, ahol a férfi azt állította, hogy nagy mennyiséget, akár több ezer bálát is el tud adni.

Végül 2021. július 7-én abban állapodtak meg, hogy a férfi 2021 októberének a végéig 800-1000 bála szénát és 800-1000 bála lucernát szállít le a vevőnek. Az üzletről szerződést is kötöttek, ezt azonban nem a férfi, hanem annak az élettársának a nevére írták meg, mert neki volt csak vállakozása.

A tárgyalások során a férfi ragaszkodott az előre fizetéshez, amibe a megtévesztett vevő bele is ment és több mint 12 millió forintot fizetett ki.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Az eladónak sem szándéka, sem lehetősége nem volt arra, hogy a vállalást teljesítse, végül mindössze 650 bála takarmányt kézbesített, a pénzt pedig nem adta vissza.

Az ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalással vádolja és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.