Kegyetlen gyilkosság Budapesten: élve felgyújtotta barátját, mert az elszerette a barátnőjét

Vágólapra másolva!
A 22 éves férfinak azért romlott meg a kapcsolata a barátjával, mert ugyanabba a lányba voltak szerelmesek. A nő végül a barátot választotta, emiatt a két férfi között még több lett a vita. Az egyik este a férfi égő benzinnel teli fémdobozt rárúgta az alvó barátjára, akinek olyan súlyos égési sérülései lettek, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. A mellette fekvő nő könnyebben sérült meg.
Vágólapra másolva!

A férfi és a barátja évek óta ismerték egymást, a kapcsolatuk azonban 2019 őszén megromlott, mert mindketten ugyanannak a nőnek udvaroltak. A nő végül a baráttal kezdett élettársi kapcsolatot, amit a férfi nem tudott elfogadni. Ezek után szinte soha nem hagyta kettesben a párt, minden idejét velük töltötte.

A barát tudta, hogy a férfi továbbra is udvarol a nőnek, ezért rendszeresen összevesztek egymással.

A két férfi és a nő együtt költöztek be egy XIII. kerületi elhagyatott épületbe, ahol egy ideig mindhárman ugyanabban a helyiségben laktak. A férfi azonban ezek után is folyamatosan próbált közeledni a nőhöz, ami miatt még több konfliktus alakult ki a barátjával. Emiatt egy külön helyiségben alakítottak ki neki szobát.

Forrás: Ügyészség.hu

2020 májusában a férfi és a pár az esti órákat együtt töltötték az épületben. Egy fémedénybe benzint öntöttek és meggyújtották, hogy valami melegítse őket, majd lefeküdtek aludni.

A férfi azonban felébredt, és szándékosan rárúgta az égő benzint a matracon alvó férfira. Azonnal égni kezdett a férfi teste és a matrac, amin a nő is aludt.

A tüzet egy autós vette észre és azonnal hívta a tűzoltókat. A párt kórházba vitték, de a férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban meghalt. A nőnek könnyebb sérülései lettek.

Az ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen ember ellen elkövetett emberölési kísérlettel vádolja a férfit és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.

Az Origo megírta, hogy korábban a X. kerületben próbáltak meg gyújtogatással álcázni egy gyilkosságot, egy férfi pedig élve gyújtotta fel a barátját. Évtizedekkel korábban egy csengelei férfi több embert is megölt, amikor féltékenység miatt a barátnője családjára gyújtotta a házat. Monoron a barátaira gyújtotta rá a lakókocsit egy férfi.