Gyalázkodás a Klubrádióban: menekül a felelősség elől a dollárbaloldal

Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő botrány robbant ki a Soros György pénzén működő Klubrádiónál, ahol a tulajdonos Arató András tett közzé egy nőgyűlölő és közönséges sértésekkel tarkított cikket, amelyben prostituáltaknak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot. Aztán egészen sunyi módon megpróbálták eltüntetni a cikket. A dollárbaloldal mélyen hallgat az esetről, a dollármédia pedig gyalázatos módon próbálja védeni a Klubrádiót.
Vágólapra másolva!

Arató András alpári cikke a „Kurvák cseréje” címen jelent meg a Soros guruló dollárjaiból működő Klubrádió honlapján, majd miután a teljes konzervatív jobboldali közösség mélyen elítélte a Varga Juditot és Novák Katalint, valamint az általánosságban a nőket is sértő, felháborító cikket, a Klubrádió sunyi módon átírta a címet. Az új cím a „Bútorok cseréje lett”, még a cikk URL-jét is megváltoztatták.

A cím lecserélése azonban nem menti meg Aratót és a Klubrádiót, hiszen maga a cikk is hemzseg a közönséges sértésektől. Azt írja többek között, hogy „ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat”, ezzel minden kétséget kizárólag Novák Katalin és Varga Judit lemondására utalva - illetve olyan szexista megjegyzéseket mint például, hogy a nők a lemondás után a „közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Arató András
Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján.
Fotó: Magyar Nemzet

A hétfőn megjelent cikket azt követően, hogy a címet és az URL-t is átírták, végül teljes egészében törölték az oldalról. 

Az ember azt gondolná, hogy azért, mert belátták a hibájukat, valójában viszont nem ez történt. A cikket a megjelenés előtt minden bizonnyal többen is jóváhagyták, elolvasták, azonban senki sem talált benne kivetnivalót. Pusztán azért törölték, mert megijedtek a botránytól.

A Magyar Nemzet megkereste az üggyel kapcsolatban az érintetteket. Arra voltak kíváncsiak, hogy a szerző, valamint a főszerkesztő Hardy Mihály vállalják-e a felelősséget, és lemondanak-e a portálnál betöltött vezető tisztségeikről. Azt a kérdést is feltették, hogy milyen formában kívánják megkövetni a sértetteket, akik egyike a jelenleg is hivatalban lévő köztársasági elnök. Természetesen válasz nem érkezett.

Arató András, Klubrádió
Arató András
Fotó: Facebook

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált a dollárbaloldal újabb botrányára. Ahogy fogalmazott, 

a máskor oly érzékeny baloldali politikusnők hallgatnak azóta is, akárcsak a külföldi pénzért versengő és Gyurcsányék kívánságait leső dollármédia. Az általános felháborodások után Arató azt hazudta (ahogy a Klubrádióban tanulta), nem is így tette közzé a cikket, majd amikor ez nevetségessé vált már a sajátjai előtt is, törölték azt.

Kitért arra is, hogy a baloldali propagandaoldal, a Telex, miként számolt be napokkal később az ügyről. Azonnal mentegetni próbálták a Klubrádiót arról írva, hogy a cikket valójában csak azért szedték le, mert erre a jobboldali média „ráugrott”. 

Valójában viszont minden jóérzésű embert mélyen megbotránkoztatott az eset.

A dollárbaloldal próbálja elbagatellizálni az ügyet, ahogy korábban már annyi esetben is tették, míg a baloldali politikusok hallgatnak, tudomást sem vesznek róla. A dollárbaloldalnál egyébként is megszokott jelenség, hogy csak olyan ügyeken képesek napokig csámcsogni, amitől politikai hasznot várnak. Megkerestük tehát az ügyben a baloldal elkötelezett szószólóját, a volt SZDSZ-es politikust, Vásárhelyi Máriát, mégis mit szól ehhez a példátlan gyalázkodáshoz. 

Ő volt az egyébként, aki nevetségesnek nevezte a nemzeti konzultációt, vagyis Európa legdemokratikusabb kezdeményezését.

Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária sem kívánt megszólalni a botránnyal kapcsolatban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az alábbi kérdésekre szerettünk volna választ kapni tőle:

  • Hogyan értékeli azt, hogy Arató András: Kurvák cseréje címmel írt publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján? 
  • Elfogadható-e, hogy Arató András és a Klubrádió nem vállalja a felelősséget?
  • Le kellene-e mondania Arató Andrásnak?
  • Mit gondol, van-e helye a közéletben olyan férfinak, aki így vélekedik nőkről, családanyákról?

Vásárhelyi azonban egyelőre úgy érezte, hogy nőként és a cikk írójával egy politikai nézetet képviselő személyként nem kell reagálnia az Origo megkeresésére, persze ha idő közben ez mégis megváltozna, akkor erről beszámolunk az olvasóknak.

Amikor megpróbáltunk válaszokat kicsikarni a baloldali szereplőkből, lépten-nyomon akadályokba ütköztünk, így tovább próbálkoztunk, hátha lesz olyan, aki válaszokat ad az üggyel kapcsolatban. A feminista körökben népszerű WMN-blog alapítójának, D. Tóth Krisztának is küldtünk kérdéseket, válasz onnan sem érkezett.

A Klubrádió ellen nem mellesleg vizsgálat is indulhat, miután Tényi István becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tesz a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen.

Meglehetősen érdekesen reagáltak a magukat jogvédőként hirdető Soros-szervezetek, a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International Magyarország. Valójában előbbi nem reagált, utóbbi pedig ugyan azt írta, hogy megengedhetetlennek tartják, amit a Klubrádió csinált, azonban ezt követően az Origót kezdték el hazugságokkal gyalázni, vagyis így a válaszuk is nehezen értelmezhető.

Cseh Katalin, nők elleni erőszak, bántalmazás
Cseh Katalin több alkalommal kiállt már a nők elleni szóbeli bántalmazás ügyében. Most mégis mélyen hallgat
Fotó:  Facebook

A nők jogainak -állítólagos - élharcosát, Cseh "Katkát" is megkérdeztük az üggyel kapcsolatban, sajnos ő sem reagált a megkeresésünkre annak ellenére is, hogy Facebook-oldalán folyamatosan azt hirdeti, hogy a nők elleni bántalmazással szemben fel kell lépni. 

Most megtehetné, azonban pusztán politikai megfontolás miatt, ezt nem teszi.

A mostani ügyből is tisztán látszik, hogy míg a jobboldalon mindennek van következménye, a szereplők felelősséget vállalnak tetteikért, addig a baloldal hallgat, a felelősök a pozíciójukban maradnak és mossák kezeiket.