Magyar Nemzeti Médiaszövetség a klubrádiós gyalázásról: visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő

Arató András, Klubrádió
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a címet.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) közleménye szerint „visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő” a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika.
Vágólapra másolva!

A MNMSZ szerint Arató András 

egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről.

A Magyar Nemzethez eljutatott közleményben az MNMSZ azt írta, „ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy

 túljutottunk a normalitás minden határán.

A szövetség szerint 

a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében. 

Hozzátették, hogy „a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában”. 

Az MNMSZ felszított „minden tisztességes, jóérzésű és valóban írástudó újságírót, hogy a szakma öntisztulásának jegyében határolódjon el Aratótól”, a Magyar Újságírók Országos Szövetségét – amelynek Arató is tagja – pedig arra, hogy haladéktalanul indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK