Matematikaóra közben állt meg a szíve egy 14 éves fiúnak a romhányi általános iskolában

Romhányi Általános Iskola
Vágólapra másolva!
Összeesett a matematikaórán, majd megállt a szíve, és nem lélegzett egy 14 éves fiú a romhányi általános iskolában. A tanára mentette meg az életét, újraélesztette a diákot, aki magához is tért, mire megérkezett a mentő.
Vágólapra másolva!

A fiút egy budapesti kórházba vitték, azóta már jobban van. Az iskola igazgatója azt mondta, nagyon büszkék, hogy a tanáruk bátran és azonnal cselekedett. A romhányi általános iskola pedagógusai múlt ősszel tanulták meg az újraélesztést egy tanfolyamon - írja a Tények.

A tanárnőnek a hetedikes fiú egyik osztálytársa szólt, hogy baj van, a pedagógus pedig azonnal megkezdte az újraélesztést.

Siettünk a hetedik osztályba, ahol már a tanárnő ott volt a gyerek mellett, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben az iskolatitkár hívta a mentőszolgálatot – nyilatkozta Tóth Teréz,  az iskola igazgatója a Tényeknek.

A tanárnő a diszpécser segítségével élesztette újra a fiút. A pedagógus azt is tudta, hogy Milánra kiemelten figyelni kell, ugyanis két héttel korábban is elájult az iskolában, egy veleszületett szívrendellenesség miatt történt meg a baj.