Néhány perc alatt kétszer is kiraboltak egy fiút Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Három férif előbb a buszon vett el pénzt egy fiútól, majd az Örs vezér terén is megtámadták. Lefogták, majd átkutatták a zsebeit és elvették az értékeit.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, három férfi augusztus 7-én délután, az Örs vezér terére utazott busszal, közben felfigyeltek egy fiúra, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták.

Amikor a gyerek a busz ajtajához ment, az egyik férfi követte, közel hajolt hozzá, és 

azt mondta neki, hogy a társai le akarják őt ütni, és el akarják venni az értékeit, azonban ha ad neki 1.000 forintot, akkor megvédi. 

A fiú ijedtében átadta a pénzt, férfi azonban nem érte be ennyivel, újabb 1000 forintot kért, a fiú ezt is odaadta.  A férfi azonban továbbra sem hagyta békén a fiatalt, 

további 5000 forintot kért, a fiú azonban ezt már elutasította, mire a férfi közölte, vele, hogy akkor viselje ennek a következményeit.

A kamasz az Örs vezér terénél leszállt a buszról, támadói pedig követték, majd közrefogták. Az egyik férfi 

a fiú zsebébe nyúlt, kivette a fülhallgatója tokját, cigarettáját és pénzét, miközben az egyik társa a fiú másik zsebét próbálta meg átkutatni.

Az ügyészség csoportos rablás miatt emelt vádat a három támadóval szemben, és javasolta a letartóztatásukat, amit a bíróság első fokon elrendelt, másodfokon azonban egyiküket 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte. Két társa letartóztatását ügyészi javaslatra a bíró időközben meg is hosszabbította.

Néhány évvel ezelőtt egy kecskeméti buszon történt, hogy egy férfi késsel a kezében életveszélyesen megfenyegetett és kirabolt egy gyereket, szintén Kecskeméten egy férfi szintén életveszélyes fenyegetés útján próbálta megszerezni egy általános iskolás diák értékeit. Egy férfi pedig Budán rabolt ki egy kamaszt néhány éve.