Pikó András elszólhatta magát a Klubrádió pénzkezelési gyakorlatáról

pikoandras, pikóandrás, Pikó András
Pikó András sokat sejtető szavai a Klubrádió pénzkezelési gyakorlatáról.
Fotó: Martin Fejer Photography
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy alighogy kirobbant a botrány Arató András gyalázkodó, ordenáré stílusú, "Kurvák cseréje" címmel megjelent publicisztikája miatt, a Magyar Nemzethez MSZP-s forrásból eljuttattak egy 2019-es hangfelvételt, amelyen az egykori műsorvezető, Pikó András, Józsefváros jelenlegi polgármestere súlyos kijelentést tett a Klubrádió pénzkezelési gyakorlatáról.
Vágólapra másolva!

A portál szerint Pikó András 2019-ben az önkormányzati választáson a teljes baloldal támogatásával egy helyi civil szervezet, a C8 Civilek Józsefvárosért jelöltjeként nyerte el a VIII. kerület polgármesteri posztját. Ezt megelőzően, a választási kampány előtt tárgyalásokat folytatott a helyi baloldali pártokkal, így az MSZP-vel is. A Magyar Nemzethez eljuttatott hangfelvétel a józsefvárosi szocialisták 2019 tavaszán tartott taggyűléséről készült, ahol Pikó András a választási kampányban a személyét érintő lehetséges buktatókról beszélt. 

A portál szerette volna megkérdezni Pikó Andrást, hogy pontosan mire gondolt, amikor erről beszélt a szocialista taggyűlésen, illetve majdnem két évtizedes pályafutása során a Klubrádiónál milyen információkhoz jutott, amelyek az átláthatatlan pénzkezelésre utalnak. Amint megérkezik a polgármester válasza, a cikket frissítjük.

Pikó nem reagált, de gyalázkodott ő is

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Klubrádió honlapján hétfőn megjelent már említett botrányos publicisztika heves tiltakozásokat váltott ki közéleti szereplők részéről, de az emberi jogokért és a nők és férfiak egyenjogúságáért rendszeresen kiálló, általában csak a kormányt kritizáló civil szervezetek nem bírálták érdemben az obszcén cikket, mint ahogy a baloldali pártok és politikusok többsége sem.

A Magyar Nemzet kíváncsian várta, hogy a közösségi médiában aktív, naponta több Facebook-bejegyzéssel jelentkező Pikó András mikor tesz legalább egy bíráló megjegyzést volt kollégái botrányos akciója miatt, de eddig ilyen nem történt. 

Vasárnap viszont posztolt egyet, amiben Orbán-báboknak nevezte a távozó Novák Katalin köztársasági elnököt és a közélettől visszavonuló korábbi igazságügyi minisztert, Varga Juditot, majd nekitámadt Kocsis Máté frakcióvezetőnek, aki arról írt, hogy a két lemondás bizonyítja – szemben a baloldallal –: a jobboldalon van a tetteknek következménye. 

Azóta csupán a saját tevékenységét magasztaló bejegyzéseket tett közzé a polgármester.