Szijjártó Péter: A világnak mindent meg kell tennie a közel-keleti eszkaláció megelőzése érdekében

BOUHABIB, Abdallah; SZIJJÁRTÓ Péter
Bejrút, 2024. február 1. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Abdalláh Buhabib libanoni külügyminiszter Bejrútban 2024. február elsején. MTI/EPA/Vael Hamzeh
Vágólapra másolva!
A nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie a közel-keleti fegyveres konfliktus eszkalációjának megakadályozása érdekében, egy izraeli-libanoni háború kitörése ugyanis lángba boríthatná a térséget - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bejrútban.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a libanoni kollégájával, Abdalláh Buhabibbal közösen tartott sajtóértekezletén kiemelte, hogy hazánkat rendkívüli módon aggasztja a közel-keleti fegyveres konfliktus esetleges eszkalációjának veszélye, amit szavai szerint mindenképpen meg kellene előzni.

- szögezte le.

Figyelmeztetett, hogy amennyiben akár csak egyetlen másik állam belép a fegyveres konfliktusba, akkor az nagy valószínűséggel regionális, sőt talán még annál is szélesebb háborút eredményezne.
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a világnak ezért létfontosságú érdeke lenne elkerülni a háborút Izrael és Libanon között.

- mondta.

Remélhetőleg a nemzetközi közösség érti ennek fontosságát, és képes lesz kapacitásai mozgósítására a közel-keleti konfliktus eszkalációjának megelőzése érdekében

- tette hozzá.