Az EP-választás tétje, hogy a háború, bevándorlás, család kérdésében milyen álláspont érvényesül

Vágólapra másolva!
A június 9-ei európai parlamenti választások egyik legfontosabb tétje, hogy a háború, a bevándorlás, valamint az ember, a család kérdésében milyen álláspont érvényesül majd - jelentette ki Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a Magyar Nemzeti Médiaszövetség és az Alapjogokért Központ által, Igazságháborúk III. - Győzhet-e a szuverenitás a progresszív narratíva fölött? címmel szervezett konferencián a három "alapvető kérdésről" szólva kifejtette:

a tét az, hogy az Európai Unióban háborúpárti vagy békepárti álláspont jut érvényre, bevándorlópárti, vagy az illegális bevándorlással szemben álló Európa lesz, továbbá a család kérdésében milyen elképzelés érvényesül majd.

TUZSON Bence
Tuzson Bence - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Két világ, a progresszív és a szuverenista - "ami a mi világunk" - csap össze egymással az Európai Unión belül - mondta Tuzson Bence, aki úgy fogalmazott: 

nagy harc lesz, de ezt a harcot meg kell vívnunk, és meg is kell tudnunk védeni azt, amiről Európa eredetileg szól.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azt mondta, hogy Magyarország elmúlt évezrede szuverenitásküzdelmekről, szabadságküzdelmekről, vagy ahogy újabban nevezzük ezeket, demokráciaküzdelmekről szóltak és szólnak.