Cseh "Katka", Donáth Anna meg a többi baloldali képviselő: az nem zavarja őket, ha egy jobboldali családanyát ver meg a férje?

Magyar Péter jogász, MagyarPéter,  2024.03.15., március 15., 2024. március 15.,
Fotó: Havran Zoltán/Mediaworks
Vágólapra másolva!
A női jogok (szavakban) elszánt harcosait kereste meg az Origo Varga Judit keddi Facebook-bejegyzése kapcsán. Az érdekelt volna bennünket: a baloldali képviselőnők mit szólnak ahhoz, hogy Magyar Péter verte, övcsatjával ütötte házasságuk idején a feleségét, három gyermeke édesanyját?
Vágólapra másolva!

Jó ideje sejthető volt, hogy nem teljesen normális, ahogy Magyar Péter bánt a feleségével, három gyermekük édesanyjával. 

Emlékezetes, hogy előbb megpróbált előremenekülni: nemrégiben leszögezte, hogy majd elő fog kerülni az a vád, hogy ő nőverő. Erről persze sokáig szó sem volt, egykori felesége csak egy elegáns posztban utalt arra, hogy párkapcsolatuk nem volt minden tekintetben erőszakmentes.

A Magyar Péter által kedden reggel közzétett hangfelvétel azonban változást hozott ebben. Kettejük párbeszédét hallva bárki számára azonnal egyértelművé válik: 

Magyar Péter "felkérdez", majd erőszakosan vissza-visszatér egy-egy általa felvetett kérdéshez. Varga Judit pedig fakó hangon, rezignáltan válaszol.

A válaszokból kitűnik: Varga presszió alatt állt a beszélgetéskor, mint előtte és utána talán többször is. De arra saját bevallása szerint sem számított, hogy Magyar megteszi, amivel hónapok óta zsarolta: közzéteszi kettejük beszélgetését.

A volt miniszter keddi, hosszú posztjából úgy tűnik: a Magyar Péter által közzétett felvétel régi sebeket tépett fel benne. 

Részletesen beszámolt a számos eset közül egy konkrét alkalomról, amikor férje részegen hazaérve elkezdte őt verbálisan inzultálni, sértegette, bántotta, provokálni igyekezett, 

majd amikor nem kapott választ, figyelmet, akkor fizikális erőszakhoz folyamodott.

Magyar Péter könyveket vagdosott az ágyban magát összehúzó, rettegő feleségéhez, majd az övcsatja is csattant az asszony hátán.

Beszédes, hogy a férj ezek után még rúgott egyet gyermekei anyján, kigúnyolta őt.

Azzal, hogy Varga Judit mindezzel végül a nyilvánosság elé állt, céltáblának tette ki magát, ez kétségtelen. Az Origo éppen emiatt utánajárt annak, hogy egyes, a női egyenjogúságot hirdető, a nők elleni erőszakot olyan gyakran elítélő baloldali női politikusok miként vélekednek a történtekről.

Levélben érdeklődtünk Kunhalmi Ágnes (MSZP), Gurmai Zita (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Donáth Anna és Cseh Katalin  (Momentum) képviselőknél a fentiek felől, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ egyikőjüktől sem.

Amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

Az Origo a nap folyamán a NANE nőjogi szervezettől is szerette volna megtudni, hogy véleményük szerint ezek után Magyar Péternek van-e helye a magyar közéletben, politikában, ám tőlük sem kaptunk választ.