Így próbálja védeni a dollárbaloldal Gyurcsány bűnöző embereit

Vágólapra másolva!
Továbbra sem hajlandó lemondani a két erőszakos szélsőbaloldali politikus Varju László és Fekete Győr András. A Gyurcsány-párti politikust több bűntett miatt is bűnösnek találta a bíróság, míg a Momentum bukott elnökét hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték el. Ennek ellenére mindketten a kifogásokat keresik, felelősséget nem vállalnak tetteikért és úgy próbálják beállítani a helyzetet, mintha ők lennének az áldozatok, holott az igazság az, hogy mindketten bűnözők, akiknek rács mögött, s nem a közéletben lenne a helyük. Míg a nemzeti oldalon a legkisebb hibának, botlásnak is következményei vannak, addig a baloldalon mindegy mekkora bűnt követnek el, a felelősséget sosem vállalják, inkább Gyurcsány Ferenc mögé bújnak, aki ha kell, a kommunistákat idézve fenyeget meg bírókat.
Vágólapra másolva!

Varju Lászlót, a Gyurcsány-párt politikusét a Fővárosi Törvényszék tavaly januárban bűnösnek találta választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekményben, majd február 23-án az ítélőtábla a döntést kiegészítette azzal, hogy a 2018 decemberében többed magával az MTVA székházában a feladatukat ellátó biztonsági őrökre támadó Varju testi sértés bűntettét is elkövette.

Mint megtudtuk, a másodfokú bíróság szerint Varju szándékosan húzta ki az egyik biztonsági őr lábát az MTVA-székházban. Varju még ugyanebben az évben, a választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza. Varju természetesen a másodfokú ítélet előtt próbált magyarázkodni, mártírnak beállítani magát, de ez nem sikerült, hiába fenyegette meg a segítségére siető Gyurcsány Ferenc a bírót.

Ha ez nem volna elég, a Gyurcsány-párt aktivistái még Facebook-eseményt is szerveztek a bűnöző Varjunak, ahol konteós nézeteikkel próbálták uszítani az erre vevő a magyarokat a bírói feladatokat végző tisztességes emberekkel szemben.

Hiába kellett volna azonnal lemondania Varjunak az ítélet után, ezt nem tette meg, a helyén marad, ami skandalum, teljesen elfogadhatatlan, ami végképp mutatja, hogy a baloldalon valóban nincs semmilyen bűnnek következménye. Varju nincs egyedül, hiszen Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke szintén nem mondott le, pedig ő is elítélt bűnöző.

Tény, hogy Fekete-Győr András 2018 decemberében egy szélsőbaloldali demonstráción a rendőrök felé dobott egy füstgránátot, majd az ezt követően kialakult lökdösődés miatt vádat emeltek ellene és társa Szarvas Koppány Bendegúz ellen. Az elsőfokú ítéletben 2023 májusában mindkettőjüket felmentették a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól, azonban az ügyészség fellebbezett, másodfokon pedig már bűnösnek mondták ki őket. Ekkor Fekete-Győr egy év börtönbüntetést kapott, amit két év próbaidőre függesztettek, magyarán a Momentum bukott elnöke hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt bűnös. 

A nemzeti oldal minden esélyt megadott ezen politikusoknak arra, hogy bűnhődjenek és ezáltal bűnbocsánatot nyerjenek. Hollik István a bíróság által kimondott ítéleteket követően elmondta, hogy most kiderülhet, a baloldalon a bűnöknek van-e következménye. Hamar ki is derült, a válasz pedig senkit sem lep meg, hiszen egyik szélsőbaloldali elítélt politikus sem mondott le a mai napig.

feketegyorandras, Fekete-Győr András
Fekete-Győr András sem akar lemondani
Fotó: Cegledi Adam

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is hiába szólította fel az elítélt baloldali képviselőket arra, hogy mondjanak le. A kormánypártok nevében Kocsis elmondta, hogy a baloldalnak be kell fejeznie a közéleti erőszakot és az emberek hazugságokon alapuló hergelését. Hiszen hergelnek, erre számos példa van, de csak hogy egyet említsek, a szélsőbaloldali politikusok – köztük Fekete-Győr András – provokációja miatt gyújtotta fel a csőcselék azokat a szánkókat, amelyeket rászoruló gyermekeknek adományoztak volna. Nem csak felgyújtották őket, hanem összezúzták és el is loptak néhányat az antifa módszereit egyre jobban magukénak valló „tüntetők”.

Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban elmondta, hogy az olyan agresszív Gyurcsány-párti politikusok, mint Varju László abban a hitben cselekednek, hogy a tetteiknek nincs és nem is lehet következménye. A Nézőpont Intézet elemzője kijelentette, hogy a magyar igazságszolgáltatás kiállta a próbát, hisz a baloldali politikusok akarata ellenére a bíróság nem engedett a politikai nyomásgyakorlásnak, megőrizte függetlenségét. 

Szerinte viszont az eset arra is rávilágított, hogy amennyiben a baloldal lenne hatalmon, nemcsak szavakban, hanem akár kormányzati intézkedéssel és nyomásgyakorlással is vegzálta volna a magyar igazságszolgáltatást Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy 

Gyurcsány Ferenc viselkedésében egyértelműen visszaköszön az a kommunista tempó, mely közel fél évszázadon keresztül megfosztotta a magyarokat a független igazságszolgáltatástól.

A baloldal vezére egyébként nem először és minden bizonnyal nem utoljára fenyegeti meg azokat, akik nem értenek vele egyet. Emlékezzünk vissza arra, hogy földönfutóvá tette volna Vidnyánszky Attilát, börtönbe zárta volna a kormány tagjait, de arra is volt példa, hogy egy emberrel üvöltözött az utcán.

Országgyűlés, plenáris ülés, Országház, felszólalás, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, 2024.02.26.
Gyurcsány Ferenc nem először fenyeget meg embereket Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra is rámutatott, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan fenyegette meg az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákat és ügyészeket, egy angolszász eljárásban minimum a bíróság megsértéséért felelne, de ennél akár súlyosabb következményekkel is szembe kellene néznie. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig bűnöző baloldali politikusok ügyével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy minden jogkövető ember elvárja, hogy ha egy politikust ilyen súlyos, erőszakos bűncselekmény miatt megbüntetnek, akkor mondjon le a mandátumáról. 

A politikai pályája véget kellene érjen, amikor a bíróság is kimondja róla, hogy rendőrökre támadt, erőszakos és a választás rendje elleni bűncselekményt követett el, megállapítva a képviselő felelősségét 

 – mondta Rétvári Bence.

Az Origo megkérdezte Gyurcsány embereit, hogy mit gondolnak Varju László és Fekete-Győr András ügyéről, vagyis arról, hogy mindkettőjüket elítélte a bíróság, vagyis köztörvényes bűnözők. Az MSZP-s Gajda Péter például helyeselte, hogy egyikőjük sem mondott le és véleményét a szokásos baloldali konteóval támasztotta alá, miszerint egy politikai ítélet született. 

Horváth Csaba hasonlóan mantrázta, hogy „ebben a politikai környezetben” szerinte a két bűnöző baloldali politikust  „ nem tisztességesen ítélték meg”.