Magyarország a legbiztonságosabb európai állam a zsidók számára

Két rabbi figyeli a Brandenburgi kapu előtt felállított óriási menórát, amely az egyik legnagyobb zsidó ünnep, a hanuka jelképe
képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Pénteken négynapos látogatásra Magyarországra érkezett Ámicháj Chikli, Izrael diaszpórai kapcsolatokért felelős minisztere, aki megdicsérte hazánkat, amiért határozott álláspontot képvisel a zsidóság és Izrael mellett.
Vágólapra másolva!

Pénteken négynapos látogatásra Budapestre érkezett Ámicháj Chikli, Izrael diaszpórai kapcsolatokért felelős minisztere, aki politikusokkal, zsidó és nem-zsidó közösségi vezetőkkel is találkozott – írja a Jediót Ahronót című izraeli lap alapján a Mandiner.

A politikus méltatta Magyarország határozott álláspontját az antiszemitizmussal és a Hamásszal szemben, valamint az Izraelnek nyújtott támogatását. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ma Magyarország a legbiztonságosabb állam Európában a zsidók számára. Itt ugyanis nincs szükség
fegyveres őrökre a zsidók által látogatott intézmények bejáratánál a felelős bevándorlási politikának köszönhetően. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az izraeli tárcavezetővel tartott találkozóján hangsúlyozta, hogy Izrael továbbra is számíthat a magyar kormányra a terrorizmus és az antiszemitizmus elleni harcban.