Egy férfi szétvert egy mentőautót Szegeden

Vágólapra másolva!
A férfi nyugtatóra ivott alkoholt, amitől rosszul lett, ezért a mentők bevitték a kórházba. A férfi azonban rátámadt a mentőápolóra, majd szétverte a mentőautót.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly májusban ivott alkoholt a bevett nyugtatókra. Emiatt rosszul lett, ezért lefeküdt egy bicikliút közepére. Gyalogosok hívták ki hozzá a mentőket, akik bevitték a kórházba. Út közben a férfi cigit kért a mentősöktől, akik ezt elutasították, és elmondták neki, hogy a mentőautóban nem is cigizhet. 

Emiatt ingerült lett a férfi, köpködni kezdett és szidta a mentőápolót, aki vele maradt, amíg a társa ülőkocsiért bement a klinikára. 

Amikor a felemelt ököllel indult meg felé, az ápoló rácsukta a kocsiajtót. A férfi erre szétverte a mentőautó belsejét. 

Forrás: Ügyészség.hu

Végül a férfit csak több dolgozónak sikerült megállítania. 

A mentőautóban 700 ezer forintos kárt okozott. 

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és rongálással vádolja – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. 

Az Origo korábban megírta, 2022 nyarán egy férfi olyan sokat ivott, hogy elájult. A mentősök a helyszínen ellátták és elindultak vele a siófoki kórházba. A részeg útközben magához tért, ingerült lett és elkezdte szétverni a mentőautó belsejét. A rongálástól behorpadt és betört a burkolat, az ellátási eszközök is megsérültek. 

Egy kiskunhalasi férfi 2021 októberében részegen összeveszett a volt élettársával, bicskával hadonászott, ezért mentőt hívtak hozzá. Amikor a mentők odaértek, a férfi szidni kezdte őket, és beindult a házba egy kardért. A mentőegység vezetője elé állt, hogy megakadályozza. A részeg támadó először mellkassal megpróbálta félrelökni, majd a felkarjánál megragadva akarta a férfit elrángatni az útjából. A verekedés során a mentőápoló kezéből kiesett a táblagépe, amelynek berepedt a kijelzője. A férfi azzal fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat. 

Egy sátoraljaújhelyi férfihez azért hívták ki a mentőket, mert megsérült. Amikor a mentőápoló közölte vele, hogy be kell vinniük a kórházba, a férfi ideges lett, és baltával rátámadt a mentősökre. Végül a mentőautó motorháztetejére csapott rá, ami behorpadt. A mentősök ekkor elmenekültek. 

2022 augusztusában egy részeg, mongol férfit akartak ellátni a mentősök Zuglóban. A férfi azonban ellenállt és megpróbálta megverni a mentősöket. A mentőautót sikerült is megrongálnia. 

Egy magatehetetlen férfit látták el a mentők a IX. kerületben februárban, amikor egy férfi meglökte az egyik mentőst, majd elővett egy kést. Az ápoló azonnal beszállt a kocsiba, és lassan elindultak, hogy ne tévesszék szem elől a támadót, miközben a rendőröket hívták. A rendőrök a helyszínen elfogták a támadót.