Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Szánthó Miklós: Az eurokraták és a wokeista, progresszív, baloldali elit politikai fegyverként próbálja használni a jogállamisági mechanizmust

SzánhóMiklós
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Központ, a Danube Institute és a The European Conservative közös, „A jogállamiság, mint törvényhozás” c. nemzetközi konferenciáján
Fotó: Alapjogokért Központ
Vágólapra másolva!
„Az eurokraták és a wokeista, progresszív, baloldali elit politikai fegyverként próbálja használni a jogállamisági mechanizmust, mert az a céljuk, hogy a jogállamiság egyetemes és abszolút értékének nevében minden egyes döntést és hatáskört a helyi szintről a globális szintre szervezzenek át” – emelte ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Központ, a Danube Institute és a The European Conservative közös, „A jogállamiság, mint törvényhozás” c. nemzetközi konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Szánthó egy panelbeszélgetésben fejtette ki véleményét a jogállamiságról beszélgetőpartnereivel: Jerzy Kwasniewsky-vel, az Ordo Iuris társalapítójával és Ricardo Ruiz de la Serna-val, a San Pablo-CEU Egyetem egyetemi docensével. „A jogállamiság egy fontos kategória, komolyan kell venni, hiszen az Európai Unió működésének lényege” – hangsúlyozta. De a főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy: 

a jelenlegi legnagyobb gondot a jogállamiság brüsszeli alkalmazása jelenti, ugyanis Brüsszel politikai fegyverként használja a fogalmat, hogy így szerezzen érvényt elképzeléseinek. Olyan kulcskérdésekben próbál diktálni, mint a migráció, a határvédelem, a genderideológia vagy a háború. 

Kifejtette, hogy itt nem jogi vitáról van szó, mert nincs jogi alapú pro és kontra érvelési helyzet, ezért Brüsszel csupán politikai vitát folytat. Ez pedig az alapvető értékek eltérő megközelítésén alapul, vagyis azon, hogy mi a viszonyunk a nemzeti szuverenitáshoz, a családhoz, a geopolitikai kihívásokhoz és a zsidó-keresztyén értékekhez.

Fotó: Alapjogokért Központ

Jerzy Kwasniewski, a lengyel Ordo Iuris Intitute társalapítója ismertette, hogy Brüsszel kettős mércét alkalmaz Lengyelországban, hiszen a nemzeti kormány ellen számos jogállamisági eljárást indított, viszont amint a globalista kormány vette át a hatalmat, azóta számtalan radikális, és jogállamiságot tipró intézkedéseket hoztak, de ezek felett a brüsszeli elit szemet huny, és egyenesen üdvözli az "új fejezetet" Lengyelország belpolitikájában.

Ricardo Ruiz de la Serna egyetemi docens hozzátette, hogy most a szabadság és a szerelem, a család, a haza és minden természetes közösség elleni támadást tapasztaljuk. Ennek a támadásnak csak alibije a jogállamiság - fogalmazott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről