Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Százak gyászolják Bogit, a verőcei hajóbaleset egyik áldozatát

Vágólapra másolva!
Egy fiatal lány is abban a motorcsónakban utazott, amelyik május 18-án éjjel összeütközött egy szállodahajóval a Dunán Verőcénél. Nem sokkal halála előtt még telefonált a barátnőjével.
Vágólapra másolva!

Megrázó tragédia történt nyolc fiatallal szombaton éjjel Verőcénél. Ahogy arról az Origo is beszámolt, a fiatalok egy motorcsónakkal éppen hazafelé indultak, amikor - eddig tisztázatlan okokból - összeütköztek egy jóval nagyobb szállodahajóval. 

Hajóbaleset, Verőce
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál
Fotó: MTI/Krizsán Csaba / MTI/Krizsán Csaba

A bázeli illetőségű Ms. Heidelberg ezután továbbment. Valószínűsíthető, hogy nem vették észre a tragédiát, mivel a kapitány nem sokkal később lefeküdt aludni. A hajót végül Komáromnál állították meg, ahol a rendőrség és a szakértők alaposan megvizsgálták.

A motorcsónakban utazó nyolc fiatal az ütközés erejétől a vízbe zuhant. Az egyikük súlyos sérülésekkel ki tudott úszni a partra, és megmenekült, egy nő és egy férfi holttestét később megtalálták, ötüket pedig jelen pillanatban is keresik. 

A horrorbaleset női áldozatát, az erdészeti technikumban tanuló Pest vármegyei fiatal B. Boglárkát most százak gyászolják - írja a Bors.

Információk szerint kiderült, a baleset előtt nem sokkal még vidáman csevegett egyik barátjával telefonon:

Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon

- mondta el a nő barátnője. A motorcsónakban ülők mind barátok voltak, sőt, a hajó vezetője és az egyik utas rokonságban is álltak egymással. A baleset előtt is úgy tudni, hogy együtt buliztak egy helyi fesztiválon, onnan tarthattak hazafelé:

A motorcsónak vezetője a nagybátyám volt, a nagynénémet még keresik

- tette hozzá egy másik fiatal.

Jelen pillanatban azonban még nyomoznak a rendőrök, nem tudni, hogy a baleset pontosan hogyan is történt, ezt majd a vizsgálat deríti ki. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről