Kiderült, hogy hol temetik el a verőcei hajóbalesetben meghalt testvérpárt

Vágólapra másolva!
Tegnap megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát is, így mind a hét fiatal holtteste előkerült. Az áldozatok közül hárman is püspökladányiak voltak, közöttük egy testvérpár. Május 31-én, pénteken temetik el őket.
Vágólapra másolva!

Mint azt több cikkben megírtuk, május 18-én éjjel szörnyű hajóbaleset történt a Dunán, Verőce térségében, amikor egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A motorcsónakban nyolcan voltak, és csak egyikük élte túl az ütközést, egy olasz férfi, aki ki tudott úszni a partra. Két áldozat holttestét nem sokkal a baleset után megtalálták, a 39 éves püspökladányi Adriánt Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Adrián húgát még napokig keresték, de a 28 éves Dia holtteste csak csütörtökön került elő 

 Az áldozatok közül hárman is püspökladányiak voltak, közöttük egy testvérpár. Május 31-én, pénteken temetik el őket - írta a haon.hu. 

A 39 éves, szintén püspökladányi Lászlót május 24-én találták meg, május 26-án V. Olivér holttestét, és végül tegnap, május 27-én az utolsó eltűnt áldozat, Daniella holtteste is előkerült. Így a verőcei hajótragédia összes áldozatát megtalálták. 

Hajóbaleset, Verőce
Rendőrök egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál
Fotó: MTI/Krizsán Csaba / MTI/Krizsán Csaba

Mi okozhatta a tragédiát? 

A verőcei hajóbalesettel kapcsolatban számos kérdést kell megválaszolniuk a hatósági vizsgálatoknak. Miként azt korábban írtuk, az eddigi információk alapján a motorcsónak vezetője 

ittas lehetett, így indokolatlan irányváltásokkal, a folyó teljes szélességét kihasználva manőverezett, míg nagy sebességgel hajtott neki az automata vezérlésű szállodahajónak.

Szakértők szerint ugyanakkor az is könnyen elképzelhető, hogy a balesetből a szállodahajó legénysége semmit nem vett észre. 

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság közlése szerint, bár a baleset térségében a kisgéphajókra sebességkorlátozás nincs, de szabály az, hogy „a hajónak mindenkor biztonságos sebességgel kell haladnia, továbbá az időjárási, a forgalmi és a hajóút viszonyoknak, valamint a hajózás biztonságát befolyásoló egyéb körülményeknek megfelelően kell vezetni.” 

A szállodahajó kapitánya nem segített
A 109 méter hosszú szállodahajón 33 vendég volt aznap éjjel. A kapitány ugyan érzékelte, hogy valami a hajónak csapódott, ennek ellenére nem állt meg, még csak nem is lassított, hogy megnézze mi történt, hanem tovább folytatta az útját. A szállodahajó cseh kapitányát ezért halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása miatt a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, majd a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte, megakadályozva a szökését. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!