Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Óriási viharok lesznek Magyarországon - mutatjuk, mikor

Vágólapra másolva!
A jövő héten tovább folytatódik a változékony időjárás Magyarországon. Több helyen kell esőre, felhőszakadásra számítani a hét elején, később napos-gomolyfelhős idő várható.
Vágólapra másolva!

Pünkösdhétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett mindenütt többórás napsütés várható, de különösen 

a déli óráktól egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet, heves zivatarok is előfordulhatnak.

 A déli, délkeleti szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Fotó: Foto: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedden a gomolyfelhők és a fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, majd a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 22 és 30 fok között lesz; nyugaton mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdától vasárnapig is többórás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Szerdán a délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, hajnalban 12-17, délután 21-28 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire nyugati, északnyugati szél fúj majd, hajnalban 9-16, délután 22-27 fok lehet.

Pénteken sokfelé megélénkül a déli szél, a hajnali 9-16 fokról 21 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél, hajnalban 10-17, délután 22-29 fok várható.

Vasárnap az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A hajnali 11-17 fokról 23-29 fokig melegszik fel a levegő. 

Ahogy korábban megírtuk, a viharok miatt több napra kiadták a riasztást. Szabadtéri program tervezése esetén érdemes nyomon követni a HungaroMet veszélyjelzését.Pénteken az ország nagy részén jelentős mennyiségű eső esett. Ahogy az Origo is beszámolt róla korábban, ez kifejezetten fontos volt a gazdák számára, hiszen a kiadós záporok enyhítik az aszályt a következő egy hétben. Pár nappal korábban jégeső és szél miatt adtak ki riasztást. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről