Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Kibírhatatlan hőség jön, kiadták a riasztást

Vágólapra másolva!
Vasárnap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, majd hétfőn és kedden az ország egyre nagyobb részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé - írta a HungaroMet Zrt.
Vágólapra másolva!

A meteorológiai szolgálat vasárnapra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére, a három vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Pest, Heves, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet.

Hétfőre Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kedden további vármegyékben alakulhat 27 fok felett a középhőmérséklet: erre a napra már Fejér és Pest vármegyére is másodfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt.

Ahogy korábban megírtuk, imsét melegszik a hőmérséklet, ismét országos hőség várható. A hétvégén már pokoli hőség lesz, enyhülést hozó záporokra és zivatarokra pedig csak elszórtan számíthatunk az előrejezlés szerint. A jövőhétre már kiadták a legmagasabb riasztást. Az országos tisztifőorvos a HungaroMet előrejelzése alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére 2024. július 7-én vasárnap éjféltől július 12-én pénteken 24 óráig. 

Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogyan lehet védekezni a hőség ellen. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről