Verőcei hajóbaleset: megrázó hírek érkeztek a helyszínről

Vágólapra másolva!
Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, Balázs László az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, két hajó ütközött össze szombaton Verőcénél. A balesetben ketten meghaltak, és többen eltűntek.

"Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán" - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Balázs László kiemelte, 

Hozzátette, a mentési munkálatokat nehezítette, hogy korlátozott látási viszonyok között kellett megkezdeni a kutatást, amit tovább bonyolított a Dunában lévő uszadék és vízben úszó sok hajóalkatrész.

    

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal, és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját.  

Verőce, baleset
Rendőrök egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Rámutatott: 

nyilvánvaló, hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat - egy férfi és egy nő - sérülései is igazolják. A kutatási tevékenységeket egy operatív törzs koordinálja, és sötétedésig folytatják a kutatást a Duna teljes szakaszán

 - ismertette.

Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott:

Értelemszerűen, a szakma szempontja alapján most már arról beszélünk, hogy 

inkább áldozatokat keresünk, a túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent.

A rendőrség korábban a szombat éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről azt közölte, a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek - írja a Bors.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!