Nevetségesen zavarba jön az újpesti baloldali polgármester, ha a Karácsony-féle járatritkításról kérdezik

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely visszavonta a járatritkítást, amiről korábban azt hazudta, hogy nincs járatritkítás. Az utasok egyébként azt érzékelik Budapesten: dehogy nincs. Az egyik legkétbalkezesebb baloldali kerületi polgármester, a Gyurcsányhoz csatlakozó újpesti is csak zavartan tudott erről beszélni. 
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok stábja ellátogatott a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) újpesti lakossági fórumára, ahol többek között a járatritkításokról kérdezték a megbukott, egyébként rendszeresen bujkáló Déri Tibor helyi polgármestert. A Momentumból Gyurcsányhoz áttörleszkedő "politikus" nem tagadta, hogy a főváros részéről volt ilyen irányú elképzelés, de látható zavarában arról beszélt, hogy neki ehhez nincs semmi köze. Déri ezzel elismerte:

a főváros valóban csökkentette a BKK járatainak a számát.

Déri Tibor (bal oldalt) és Karácsony Gergely (jobb oldalt) kampányolnak tavaly decemberben Forrás: Facebook/Déri Tibor

Emlékezetes, Karácsony Gergely az ATV stúdiójában néhány hete arról beszélt, "úgy látszik, hogy kampány van, járatritkítás nincs - emlékeztet a Pesti Srácok. Nem sokkal később saját magát cáfolta meg a főpolgármester.

– vélekedett még ugyanabban a műsorban a főpolgármester. A tények egész biztosan nem a főpolgármester mellett állnak: a BKK bejelentése szerint összesen 53 kifejezetten fontos és kihasznált járatot érintenek a változások. Összesen 43 buszjáratot, 4 villamosjáratot és 6 trolibuszjáratot.

Az ügyre reagált Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője is, a szakpolitikus szerint: "Ennyi vonalat érintő járatritkítási csomagot utoljára tizenöt éve Hagyó Miklós, Demszky Gábor korábbi főpolgármester helyettese próbált a városra erőltetni, de akkoriban legalább volt előzetes egyeztetés a menetrendi változásokról. Így tudták végül megakadályozni a ritkítást."