Félholtra verte élettársát egy nógrádi férfi - videó

Nem kell megvárni, hogy vér folyjon - a kapcsolati erőszakról című videóhoz használható címlapi kép
Vágólapra másolva!
A férfi és élettársa között korábban is rendszeresek voltak a verekedésig fajuló viták, egy igazán  eldurvult veszekedés során aztán a férfi eszméletlenre verte a nőt. A rendőrök ezért életveszélyes testi sértés miatt vették őrizetbe az agresszív férfit.
Vágólapra másolva!

A nő és élettársa rendszeresen veszekedtek, melynek időnként verekedés lett a vége. Fokozta a feszültséget, hogy mindketten rendszeresen ittak. A férfit korábban már elítélték, amiért többször is megverte a nőt, illetve jelenleg is büntetőeljárás folyik vele szemben ebben az ügyben.

Február 1-én is összevesztek, ami addig fajult, hogy

a férfi többször megütötte ököllel a nőt. A nő közben rendőrt hívott, de amíg azok a helyszínre érkeztek, tovább verte, egészen addig, amíg a nő el nem vesztette az eszméletét.

A kiérkező rendőrök mentőt, a mentősök pedig

látva a súlyosan sérült nőt, mentőhelikoptert kértek a helyszínre.

A nő életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Nem kell megvárni, hogy vér folyjon - a kapcsolati erőszakról

2013-ban került be a Büntető törvénykönyvbe a kapcsolati erőszak bűncselekménye Magyarországon. Az új bűncselekmény szemléletváltozást is hozott. Eljárni ezekben az ügyekben nem egyszerű, hiszen legtöbbször családon belül, tanúk nélkül történik a megalázó, erőszakos magatartás. Dr. Garai Renáta, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa elmondta, hogy az általuk megvizsgált közel 600 jogerős bírósági döntés több mint 90 %-ban tagadták a vádlottak a bűncselekmény elkövetését, mégis elítélték őket. Ennek oka, hogy a rendőrség, az ügyészség, a bíróság ismeri a családon belüli erőszak dinamikáját. A hatóságok aktív kampányt folytatnak azért, hogy a sértettek merjenek hozzájuk fordulni segítségért. Nem kell megvárni, hogy vér folyjon.

Posted by Magyarország Ügyészsége on Monday, November 8, 2021

A férfit a rendőrök őrizetbe vették és

életveszélyes testi sértés miatt hallgatták ki. Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását,

ugyanis fennáll nála a szökés, rejtőzködés, illetve bűnismétlés veszélye, amit a bíróság el is rendelt.

Néhány évvel ezelőtt egy budapesti férfi is majdnem agyonverte barátnőjét, miután közös iszogatást követően összevesztek. Szintén pár évvel ezelőtt egy földesi nőt vittek be életveszélyes sérülésekkel berettyóújfalui kórházba. Nem kellett sokáig keresgélni a tettest: saját élettársa verte meg brutális módon.

Egy szabolcsi férfi ősszel a puszta kezével verte halálra élettársát, nyáron pedig egy nyírvasvári férfi egy húsklopfolóval esett neki élettárásának, majd addig verte, míg a nő elvesztette eszméletét, ezután élve elásta a nőt. Dunaharasztin pedig egy férfi úgy megverte barátnőjét, hogy az életveszélyes sérülést szenvedett, miután a férfi magára hagyta, meg is halt.