Vágólapra másolva!
Orbán Viktor ismét megszólal a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő interjúját kövesse az Origóval percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés
09:04
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Veszélyben a stabilitás

Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim – jelentette ki a The Wall Street Journalnek Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti. Minden bizonnyal ezt az elméletét részletesen is kifejti rádióinterjújában.

09:06
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Szemben Soros Györggyel

Európának felelősséget kell vállalnia a menekültkérdésben mutatott hiányosságaiért, és átfogó politikai megoldást kell kidolgoznia – írta legutóbbi jegyzetében Soros György. A magyar származású befektetési guru szerint Orbán Viktor politikája igencsak káros az EU-ra nézve. A kormányfő még nem reagált Soros György szavaira.

09:28
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdődik

Orbán Viktor már megérkezett a stúdióba, rögtön kezdődik a beszélgetés.

09:36
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az ENSZ-közgyűlésen elmondottakkal kezdik

Magyarország nem hiheti azt, hogy az Egyesült Államok, Oroszország vagy Kína és a gazdag arab országok nélkül bármilyen javaslat menekültügyben életképes lehet, mi annyit tehetünk, hogy elmondjuk a magyar tapasztalatokat. 

09:38
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Európa megosztott

Vegyesek voltak a közgyűlés tapasztalatai, Európa megosztott, éppen ez a bajok egyik oka. Nemcsak a menekültválság adja a problémát, hanem az arra való válasz egységének a hiánya. Ez legalább akkora baj, mint maga a válság.

09:40
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Inkább hasonlítanak egy hadseregre

A bevándorlók 80 százaléka fiatal férfi, inkább hasonlít egy fiatal hadseregre a csoportjuk, mint menekültekre. Amerikában nem beszélnek az embercsempészekről, arról, hogy az Európába érkező menekültek többsége iskolázatlan, csak arabul beszél.

09:42
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Nincs a la carte menekült

Meg kell védeni az európai értékeket. A bajban lévő embereknek joguk van a segítséghez, de nem mondhatják meg, hogy melyik országot választják, melyik segítsen. Ha már nincsenek életveszélyben, biztonságos országba értek, nem mehetnek tovább, a la carte menekült nincs.

09:44
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Meg kell vizsgálni, hogyan kezdődött

Túl hirtelen jött ez a válság, túl hirtelen indultak meg ezek az emberek – ennek az okát akkor, amikor már enyhült a nyomás, meg kell vizsgálni, ki kell deríteni. Magyarországra 101 országból érkeztek migránsok, nem csak Szíriából, noha mindenki a szíriai válságot emlegeti okként.

09:46
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Tévedés, hogy ez jó dolog

Magyarországra nem kényszeríthetik rá, hogy úgy gondolkodjon egy rossz dologról – a menekültválságról –, mintha az jó volna, például a demográfiai válság megoldása lenne. A baloldal egy része itthon is nagy lehetőségként tekint a helyzetre. Ez a kormányfő szerint fatális tévedés.

09:48
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Hibás nemzetközi politika

Régóta nem sikerül egyetértésre jutniuk abban a nagyhatalmaknak, hogy mit kell tenni Szíriában, ahogy korábban azt sem tudták, mit kell tenni Irakban vagy Afganisztánban. A gazdasági népvándorlók, akik ma úton vannak, vagy készülődnek, úgy érzik, hogy Európa szívesen látja őket. Áldozatok is, hiszen el kellett hagyniuk az országukat és ebben a sikertelen nemzetközi politika is szerepet játszott.

09:51
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Nem állnak le

Tízmilliószámra gondolják azt a menekültek Európáról, hogy van egy kontinens, ahol jól élnek, gazdag, és várják őket. Az európai politikusok nem értik, hogy világossá kell tenni: Európa nem tud mindenkit befogadni, és semmilyen ellenőrizetlen folyamatot nem támogat. Amíg nem mondjuk el, hogy nem érdemes útra kelni, mert az út végén nem egy boldog élet áll, addig elindulnak a menekültek.

09:54
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

A horvát kormány véleménye nem a horvát embereké

Ne nehezteljünk a horvátokra azért, amit tesznek. Amit a horvát miniszterelnök mond, azt a magyar kormány nem azonosítja a horvát emberek véleményével. A szocialista internacionálé tagja a horvát kormánypárt, annak az álláspontját mondja a horvát miniszterelnök is.

09:56
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Az osztrák álláspont

A két hét múlva esedékes bécsi választás miatt az osztrák belpolitika is felfokozott üzemmódban működik, ez érződik az osztrák kommunikációban is menekültügyben.

09:58
október 02, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán lesz a segítség

Ahhoz, hogy a kormány jól működjön, nagyobb segítségre van szüksége a miniszterelnöknek. Eddig nem tudta kiemelni Rogánt a frakcióvezetői posztból, de most már van olyan helyzetben a gazdaság, az ország, hogy frakcióvezetőt váltsanak, és a kormányfő megkapja azt a segítséget, amire a munkájához szüksége van.