Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
09:13
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút.

09:16
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Küszöbön az atomháború? London után Washington is szegényített uránt adna az ukránoknak

Az Egyesült Királyság után az Egyesült Államok is szegényített uránt adna az ukrán hadseregnek. A szomszédunkban zajló háború egyre jobban eszkalálódik, nő az atomháború veszélye.

09:22
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország elutasítja a migránskvótát - videó

Miközben Brüsszel bevezetné a kötelező migránskvótát, addig a magyar határon lévő illegális bevándorlók egyre agresszívebbek.

09:31
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:35
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A háborús helyzet egyre súlyosabb

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, a háborús helyzet egyre súlyosabb, sok a kiszámíthatatlan elem. Folyamatosan készenlétben kell állnia az érintett szerveknek - tette hozzá. Amit meg lehet tenni az ország biztonságának érdekében, azt megtettük - mondta a kormányfő. Ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren, tárgyaljanak a politikusok, és legyen tűzszünet. 

Ha tűzszünet lesz, akkor az infláció visszakanyarodik a korábbi helyzethez - mondta. 

09:37
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Elhibázott stratégia

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a NATO és a magyar diplomácia álláspontja egybeesett korábban. Az ukránok támogatása tagállami hatáskörben született - tette hozzá. Nagy veszélynek nevezte a kormányfő, hogy szegényítetturán-tartalmú lövedékeket küldhet Washington a harctérre. A Nyugat azt gondolta, hogy az oroszokat le lehet úgy győzni, hogy az ukránok harcolnak és megkapják az eszközöket. Úgy érzem, itt egy elhibázott stratégiával van dolgunk, mert a háború folyamatosan mélyül - tette hozzá. 

09:41
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország a jó oldalon áll

A kormányfő beszélt arról is, hogy spekulánsok mindig vannak, ha háború van, így Soros György is reméli, hogy anyagi előnyhöz juthat ebben a helyzetben. Orbán Viktor szerint a békepártiaknak lesz igazuk, Magyarország a jó oldalon áll, és erkölcsileg is a jó oldalán áll. A végén, akár néhány hónapon belül, a háborúpárti többséggel szemben a békepártiaknak lesz igazuk. Aggasztó, hogy Donald Trumppal szemben eljárást indítottak, mert ő képes lenne a béketeremtésre - fejtette ki a kormányfő. A Soros-birodalom gőzerővel támadja Trumpot, hogy ne válasszák meg újra a békepárti politikust. 

09:42
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Le is fogjuk törni az inflációt

Óvatosnak kell lennünk, a kormány világos vállalást tett az inflációcsökkentés terén - fejtette ki a kormányfő. Szólt arról is, hogy az energiaszankciók kivetése az egekbe lőtte az árakat, így a hazai import jelentősen megdrágult, így pedig felment az infláció. A kormány azt vállalta, hogy az inflációnak egy számjegyűnek kell lennie - tette hozzá. Le is fogjuk törni az inflációt. 

09:45
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szükséges előre tervezni, és az egyik stabil pont a költségvetés és a mögötte meghúzódó kormányzati akarat. Reméli, hogy a számokat is eltalálják, de nem is lehetetlen dolog ez. Az biztos, hogy háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség - tette hozzá. Kiemelte a nyugdíjak, a rezsicsökkentés és a családok megvédését. A háborús időkben az segít, ha a megtakarításokat kincstárjegyben és államkötvényekben tartják az emberek, és ezen a téren hozott intézkedéseket a kormány. Ezek az intézkedések a háború végéig tartanak. 

09:48
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A rossz brüsszeli döntések árát mi isszuk meg

A benzin jövedékiadó-emeléséről azt mondta a kormányfő, hogy vannak olyan brüsszeli szabályok, amik rosszul esnek. Brüsszel úgy döntött, hogy meg kell emelni a jövedéki adót zöld környezetvédelmi szempontok miatt.  

Egész eddig tudtuk alacsonyabban tartani - tette hozzá. Nemcsak az üzemanyagnál, hanem a hulladékgazdálkodás esetén is emelni kell az árakon. Egyáltalán nem értelmes intézkedések ezek - tette hozzá. A rossz brüsszeli döntések árát mi isszuk meg. 

09:49
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Gazdaságvédelmi akcióterv jön

Gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány a rossz brüsszeli döntések ellensúlyozására - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy ezeket a jövő heti Kormányinfón ismertetik. 

09:52
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A kötelező migránskvótáról szóló döntéssel a Soros-birodalom visszavágott

Magyarország és Lengyelország a kötelező migránskvótára nemmel szavazott. Több ország is jelezte, hogy ezzel nem ért egyet, és nem is akarjuk ezt végrehajtani. Eddig a határvédelemre kezdett átcsúszni a közbeszéd, de most egy kötelező kvótáról döntöttek, és Brüsszel mondja meg, mennyi migránst oszt szét - hangsúlyozta a kormányfő. Például Németországból hogyan fogják elhozni az ott lévő migránsokat? - tette fel a kérdést. Itthon a baloldal azt is letagadta, hogy van ilyen szándék Brüsszelben. A kötelező migránskvótáról szóló döntéssel a Soros-birodalom visszavágott - mondta Orbán Viktor. 

09:55
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarországot meg akarják büntetni

Orbán Viktor keresi a módját, hogyan lehetne azt megoldani, hogy ezt a szabályt ne hajtsuk végre. Ahelyett, hogy elfogadnák, hogy a határvédelem költségekkel jár, és ennek a terheit osztanák meg, még minket büntetnek. Orbán szerint a Soros-birodalom szervezi a migrációt, és egyre agresszívebbek a migránsok, mert nyílt meghívót kaptak a kvótával. Nyáron egy komolyabb migránstámadást kell majd visszaverni. 

Új alkirály van a Soros-birodalom élén, és hatalmas nyomást helyeznek Európára - tette hozzá. 

09:57
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a mi belügyünk

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mi nem azt akarjuk, hogy igazat adjanak nekünk a migráció ügyében, hanem hogy fogadják el, hogy mi nem akarjuk vállalni a migrációval járó kockázatot. Ne mondják meg nekünk, hogy milyen legyen a migrációs politikánk  - zárta a kormányfő. 

09:57
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.