Vágólapra másolva!
Vannak dalok, amelyeket nem koptat el az idő.  Minden évben felhangoznak karácsonykor, nosztalgikus és mégis folyton újjászülető érzelmekre motiválva a hallgatóságot.
Vágólapra másolva!

Sokak véleménye szerint a Wham! Last Christmas megunhatatlan, és az 1984-es születése óta majdnem minden feldolgozásában nyerő. A sláger nem kevesebbszer, mint hétszer keltette fel a zeneszerzők figyelmét, az eredeti megvalósulás egyébként George Michael nevéhez fűződik. A dalnak el kellett viselnie azt is, hogy egy visító hangú béka, Crazy Fog juttassa el az emberekhez a jól ismert, örök-slágergyanús dallamot.

A másik örök érték, amely 1994. óta elkerülhetetlenül szerepel a karácsonyi zenei palettán, Mariah Carey All I want for Christmas is You száma, amely még az énekesnő első kislemezéről származik. Számos átdolgozás után 2003-ban a Love Actually filmben Olivia Olson előadásában hallhattuk a slágert. 2006-ra az USA-ban a karácsonyi dalok közül ennek a nótának a csengőhang-változatából kelt el a legtöbb. Ez az első olyan ünnepi dal, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban egymillió példányban töltöttek le.

Forrás: queeried.com

Mariah Carey egyébként így kommentálta a sikeres kislemezt: „Nagyon szeretem az ünnepeket. Már kislány korom óta énekelek karácsonyi dalokat, betlehemezni is jártam. Amikor tervezni kezdtük az albumot, vigyáznunk kellett, hogy egyensúlyban legyenek a jól ismert karácsonyi dalok és a vidám hangulatúak. Fontosnak tartottam, hogy írjak pár új dalt, de karácsonykor az emberek főleg az ismert dalokat akarják hallani, bármilyen jók is az újak."