Nem kímélik a Mikulást a reklámügynökségek

mikulás, télapó
Vágólapra másolva!
Vécére ültetik, megetetik vele a rénszarvasait, és kocsmatölteléknek állítják be. Összeszedtük a legviccesebb télapós reklámokat.
Vágólapra másolva!

Szegény Mikulást a reklámipar is bekebelezte, ráadásul nem csak koffeines üdítőt adnak a kezébe, hanem egy sereg megalázó, de nagyon vicces szerepet is ráerőltetnek. Az alábbi reklámban például elfogy a vécépapírja, amit meglehetősen sajátságosan old meg.

Van megoldás a kellemetlen szagok ellen

A következő filmben sem hagyjuk el a fürdőszobát, szegény Mikulás itt éppen a sok édességtől egy kis kényszerpihenőt kénytelen beiktatni, de természetesen lefülelik, pontosabban megérzik az ott lakó gyerekek. Tulajdonképpen erre a poénra van kihegyezve az egész, mert egy gigantikus vécéillatosító-reklámmal van dolgunk.

Csak öt percre hagyta magára a szánt

Az alábbi kisfilmben az a vicces, hogy maga a Mikulás fel sem tűnik benne csak a rénszarvasai és a szánkója. Ez egyébként nem egy hagyományos reklám, „csupán” a holland Cakefilm nevű produkciós iroda egy kis kreatív agymenése.

Aki sportautóval jár, az ráér

Karácsony este - hol máshol, mint - egy kocsmában ül a Mikulás, és csokiturmixokat vedel. Szegény csapos menne már haza, de csak nagy nehezen tudja kirakni a szűrét. Az ok: Mikulás azért ér rá annyira, m mert Lamborghinivel jár. A reklám megértéséhez azért tudni kell, hogy Észak-Amerikában nem december 6-ára virradóra, hanem szenteste érkezik a Mikulás az ajándékokkal.

Anyáról derül ki, hogy ő a Mikulás

Ebben a filmben sem tűnik fel a jól ismert alak, mégis mindent visz, ahogy a gyerekek előbányásszák anya fiókjából a kellékeket. Nem tudjuk, ki választotta ki a srácokat a szerephez, de tökéletes volt a casting, a kisfiú alakítása mindent visz.

Elfogytak a szarvasok

A Mercedes előszeretettel használja a Mikulás karakterét a reklámjaihoz, az alábbi egy meglehetősen régi, de az egyik legjobban sikerült darab. A lényeg az, hogy a Télapó lecserélte a rénszarvasokat valami sokkal gyorsabbra. Természetesen arra a kérdésre is választ kapunk, hogy mi lett a szánhúzókkal…