Közel 30 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt megvalósíthatóságán dolgozik az MMklaszter - 2008

Vágólapra másolva!
A Mobilitás és Multimédia Klaszterben lezárult az a workshop sorozat, amelynek keretében kiértékelésre került a 2008. január 30. - február 8. között rendezett brainstorming workshop-okon  feltárt közel 200 projektötlet. Az elmúlt 8 hétben közel 25 workshopot szervezett a Klaszter Iroda, amelyeken a klaszter tagokkal közösen értékelték a feltárt ötletekben rejlő jövőbeli piaci lehetőségeket, valamint azt, hogy rendelkezik-e a klaszter a megvalósításhoz szükséges kompetenciákkal. A kiértékelés eredményeként a klaszter tagok közel 30 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt megvalósítását készítik elő a következő hetekben.
Vágólapra másolva!

A január végi ötletelési fázis a maga több mint 200 projektötletével rendkívül sikeresnek bizonyult és számosságában többszörösen meghaladta az Alakuló Közgyűlésen 2008-ra meghatározott célszámokat. A klaszter tagok az elmúlt hetekben a 200 projektötletet 20 projektcsoportba sorolták, majd minden egyes projektcsoport ötleteit külön workshop-on elemezték ki. Az "Új multimédiás tartalom- és hirdetési megoldások" témán belül 5 alterületen 70 projektötlet, a "Mobil alkalmazások" témán belül 7 alterületen 54 projektötlet, az "Intelligens Közlekedés" témán belül 4 alterületen 28 projektötlet, és az "Elektronikus egészségügyi, valamint Életvitelt támogató infokommunikációs megoldások" témán belül 4 alterületen 51 projektötlet került megvizsgálásra.

A kiértékelési fázis 2008. április 2-án lezárult és azóta a kiválasztott közel 30 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt erőforrásigényének feltárása, valamint a megvalósításhoz szükséges erőforrások összegyűjtése zajlik.

Összességében a klaszter "termékenységének" és sikerességének faktora egyrészt az igen magas, 80% feletti tagi aktivitási ráta, másrészt a klasztert működtető és menedzselő szervezet, a Klaszter Iroda munkája.