Beengedték a Stonest Kínába

Vágólapra másolva!
Négy évtizedes fennállása és uralkodása során először látogat a föld legnépesebb országába a Rolling Stones. A zenekar április elsején Sanghajban, negyedikén Pekingben lép fel.
Vágólapra másolva!

www.rollingstones.comNégy évtizedes pályafutása során először ad koncertet Kínában a Rolling Stones. Hogy a zenekar tagjai eddig miért nem léphettek fel a föld e legnépesebb országában, annak oka meglehetősen prózai - bár többször próbálkoztak, nem engedték őket.

Az ifjai ideológiai romlatlanságát óvó kommunista ország csak nagyon kevés nyugati csapatnak engedélyezte, hogy az országban koncertezzen, s jelen esetben is feltehetőleg csak az segített, hogy a Stones - rá szintén nem jellemző módon - a bevételek nagy részét kínai segélyszervezetek számára ajánlotta fel.

"A jogi részletek még nem száz százalékban tisztázottak, de az biztos, hogy a Stones végre játszani fog Kínában" - mondta el a pekingi szervező. "Mick már a Licks-turné elindításakor mondata, hogy a Stones most megcsinálja majd. Tényleg hatalmas méretekben tervezünk." A Stones a turné keretein belül két indiai időpontot is bejelentett - Bombayben és Bangalore-ban is fellépnek majd.