Ismeretlen Queen-felvételekre bukkantak Szibériában

Vágólapra másolva!
A Queen és néhai énekese, Freddie Mercury eleddig ismeretlen dalait tartalmazó hangkazettára bukkant egy 14 éves szibériai diák. A fiú egy helyi internetes árverésen 30 rubelért, azaz alig egy dollárnyi összegért jutott hozzá a ritkasághoz, amelyet eladója "ismeretlen együttes zenéjeként" árult.
Vágólapra másolva!

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat!

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

A 14 éves Nyikolaj Torlopov joggal tarthatja magát hihetetlenül szerencsésnek. Élete első internetes kalandja során máris hatalmas profitra tett szert, hála egy online bolhapiacnak, ahova betévedt. Ott ugyanis szülői beleegyezéssel egy "ismeretlen együttes zenéjeként" feltűntetett tárgyra kezdett licitálni, amit később az egy dolláros kikiáltási áron - lévén az egyetlen érdeklődő - meg is nyert. Amikor megkapta az ütött-kopott, kivehetetlen feliratú fekete kazettát, Nyikolaj még mindig nem kedvetlenedett el. A felvételen ugyanis tisztán kivehető volt az énekes hangja, ez pedig emlékeztette a fiút valamire. Így hát postára adta szerzeményét Németországba, egy hangstúdióba. A stúdió emberei postafordultával 26 ezer eurót ajánlottak a felvételért.

Ott ugyanis hatalmas volt a meglepetés, amikor rájöttek, hogy a Szibériából érkezett dalok valójában a Queen eddig ismeretlen számai. Az ezt követő kutatások során, melybe az együttes a kiadónál dolgozó menedzserét is bevonták, kiderült, hogy a Queen 1971-ben, egy új stúdió műszaki berendezéseinek kipróbálásakor rögzítette a dalokat. Sikerült arra is rájönni, hogy a dalokból ez az egyetlen kópia létezik, s bár azelőtt soha nem hallotta, a szakember 100 százalékosan eredetinek találta őket.

Szerezze be a Queen már ismert felvételeit!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=Queen linkgyűjteményhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_egyuttesek/Queen/

Azt persze még mindig nem tudni, miként jutott Oroszországba, és ott is éppen a távoli Szibériába a hangkazetta. Nyikolaj jelen pillanatban már csak a felvételek hivatalos hitelesítésére és a bejegyzésére vár, s hamarosan meg is kaphatja az ígért 26 ezer eurót, vagyis csaknem 6 millió forintot.