Gloria Estefan Castro távozását sürgeti

Vágólapra másolva!
Az énekesnő az Unwrapped című lemezének promóciós útja során jelezte, hogy döbbenetesnek tartja azt, hogy a "kubai művészek el vannak nyomva" és azt is közölte, hogy "ideje, hogy Fidel Castro eltűnjön a hatalomból." A kubai származású művésznő nem hajlandó a jelenlegi rezsimet támogató zenészekkel egy színpadra lépni és a szólásszabadság hiányát kifogásolja.
Vágólapra másolva!

"Én sokat szenvedek a kubaiak miatt. Szenvedek, mert nincs meg az a szabadságuk, ami nekem megvan - lehetnek akár művészek, vagy egyszerű állampolgárok. Rossz érzés látni, hogy nincs meg az a szólásszabadságuk, ami a világ többi művészének, nem hallani hangjukat" - közölte az énekesnő egy Mexikóban tartott sajtótájékoztatón, az AZ-Central szerint. A határozott politikai állásfoglalás hallatán, mikor Estefan a Comandante távozását sürgette, több száz újságíró felállva, tapssal jelezte egyetértését.

"Immár nyilvánvaló, hogy eljött az ideje annak, hogy elmenjen. Menjen el vakációzni. Hívják meg kérem, valaki Önök közül vegyen neki egy kis farmot vagy valamit. Hogyan? Hogy itt sem szeretik őt?" - szónokolt tovább a művésznő, látván az ideológiai támogatást.

Természetesen nem csak politikai síkon mozgott az énekesnő, beszélt albumáról és készülő filmjéről is. A Connie Francis életét bemutató filmnek már elkészült a forgatókönyve és várhatóan Gloria Estefan mellett Danny De Vito is szerepel majd benne. "Mindig érdekelt az élete, mivel az első olyan nő volt, aki a popzenében sikereket ért el az Egyesült Államokban. Bár kilenc nyelven énekelt, mégis nehéz élete volt. Ugyanakkor a salsa királynőjét, a felejthetetlen Celia Cruzt is csodálom. Azt a szintet már senki nem tudja túlszárnyalni. Ő egyetlen és különleges jelenség volt" - lelkendezett Estefan.

Visszatérve a politikára, az énekesnő azt is közölte, hogy - követve férje ötletét - nem hajlandó elmenni a Latin Grammy-díjak átadójára, amennyiben két, Kubában élő előadó is feltűnik ott. A kifogásolt előéletű zenészeket nem nevezte meg a művésznő, de ismertette ellenérzéseinek okát: szerinte a két kubai jelölt a Castro-rezsim mellett voksolt akkor, mikor támogatták a csónakot ellopó, emigrálni készülő kubaiak kivégzését. Legutóbb a Latin Grammy amerikai átadó ünnepségén két együttes és két előadó volt jelölve (olyan nevek, mint Ibrahim Ferrer vagy a Buena Vista Social Club), ám senki nem ment el - ugyanis az Egyesült Államok nem adott ki vízumot nekik.