Újabb legalizált Bob Dylan-kalózkiadás

Vágólapra másolva!
Bob Dylannek tavasszal újabb kalózlemeze jelenik meg hivatalossá vált kiadásban. A Bootleg Series vol. 6. a rock és folk ikonjának 1964-es New York-i koncertjén készült, amikor Dylan szólóban és akusztikus hangszeren játszott a Philharmonic Hallban. A dupla CD 19 számot tartalmaz. Ily módon már hétre emelkedik a hivatalossá váló kalózkiadványok száma.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy a lemez címéből is kiderül, nem először jelentetnek meg korábban kalózfelvételként közkinccsé vált Dylan-szalagokat. A Bootleg Series vol. 1-3. 1991-ben jelent meg a Sony gondozásában, és a három lemez összesen 58 kiadatlan vagy ritkaságnak számító dalt sorakoztatott fel.

A következő Bootleg Seriesre, amely dupla CD volt, 1998-ig kellett várni, ezt a Columbia jelentette meg és a londoni Royal Albert Hallban 1966-ban adott koncertjének 15 számát tartalmazta, amelyeket a Band együttes zenészeivel közösen adott elő. A közeljövőben várható újabb bootlegek ismét élő felvételek lesznek, s a negyven évvel ezelőtti koncertről készült hanganyagot ismét a Columbia adja ki.

A fent említett New York-i koncert csupán két hónappal követte Bob Dylan nagy sikerű lemezének, az Another Side of Bob Dylan-nek a megjelenését. A koncert repertoárján olyan korábbi, az 1965-ben megjelent Bringing It All Back Home című lemezen található dalok is szerepeltek, mint a Mr. Tambourin Man, a Gates Of Eden és az It's Alright, Ma. Dylan fellépései alkalmával általában egyedül játszott, de négy számban Joan Baez is hallható az albumon: együtt énekelték például a With God On Our Side és az It Ain't Me, Babe című dalokat.

Az új lemezhez 52 oldalas kísérő füzetecske is jár, több, eddig soha nem publikált fényképpel. A szöveget Sean Wilentz történész, a Princeton egyetem munkatársa írta, aki egyébként a koncert idején mindössze 13 esztendős volt.

Bob Dylan életének hatvanharmadik esztendejében változatlan energiával dolgozik. A február 8-i Grammy-díjkiosztón három kategóriában is esélyes, köztük a hagyományos soul-gospel albumok kategóriájában.