Százezrek várják az ingyenes Sting-koncertet

Vágólapra másolva!
Mint ahogy arról már az [origo] beszámolt, Sting 2004. június 5-én, szombaton, ingyenes koncertet ad a budapesti Hősök terén. A hírt immár a szervezők is megerősítették. Az énekes előadását a T-Mobile szervezi, ami a Westel Mobil Rt. új cégneve lesz.
Vágólapra másolva!

A mobilszolgáltató előző, ingyenes "Kapcsolat" koncertjén - 2003. június 22-én - Elton John lépett fel Budapesten, hatalmas közönség előtt. Idén legalább ekkora felhajtás várható, félmilliónál is több zenerajongó fogja ellepni a teret, a késve érkezők pedig legjobb esetben is csak a Keleti pályaudvarnál találnak majd parkolóhelyet. A környező országokból is ezrek, tízezrek érkezhetnek, hiszen nem lesz belépődíj, és ez roppant vonzó sokak számára.

Annyi immár biztos, hogy Sting nem magában érkezik, hanem hozza komplett zenekarát is, így komoly show várható: bár a Police volt frontembere amúgy is igényes zenész, aki sem a stadionokban, sem színháztermekben, sem stúdiókban nem engedi meg magának a lazsálást.

Stinget a magyar publikum tizenöt évvel ezelőtt láthatta első alkalommal: akkor egy világot járó zenészcsapat tagjaként lépett színpadra az akkori Népstadionban, a Human Rights Now!-sorozat egyik állomásaként. Peter Gabriel és Tracy Chapman után adta elő egy-másfél órás produkcióját, és a rock and roll egyik nagy alakjának, az utána következő Bruce Springsteennek igencsak össze kellett kapnia magát, hogy feledtesse a rajongókkal a szőke brit muzsikáját. Sokan úgy vélik, hogy a Bossnak ez a bravúr nem is sikerült: Sting mágiája maradandóbb emlék.