Készülnek a Jim Morrison-babák

Vágólapra másolva!
A Doors frontembere, Jim Morrison halálának harmincadik évfordulója alkalmából tizenöt centiméter magas műanyag babákat készít a McFarlane Toys. Az ajándéktárgynak szánt baba bőrnadrágban, éneklés közben ábrázolja a huszonhét évesen elhunyt énekest.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint Morrisont a jól ismert bőrnadrágban, mikrofonnal és csukott szemmel ábrázolják, valamint a Doors logója is látható lesz az ajándéktárgynak szánt babán. A műanyag Morrisonok szeptembertől kaphatók majd Amerika lemezboltjaiban, valamint néhány ajándékboltban.

Morrison több hírességgel együtt a párizsi Pere Lachaise temetőben nyugszik, ahová halála óta zarándokolnak rajongói. A harmincadik évfordulóra különösen nagy tömeg érkezett, ezért rendőri felügyelet mellett lehetett csak a sírt megközelíteni. Tíz évvel ezelőtt nagyobb atrocitásra is sor került: a kábítószer és alkohol hatása alatt álló rajongók randalírozni kezdtek a temetőben, a rendőröknek csak könnygázzal sikerült eloszlatni a tömeget. Idén nem volt hasonló eset, a több száz zarándok rendbontás nélkül haladt el a sír mellett. A jelenlévő újságírók csupán "nagyon határozott marihuánaillat"-ról számoltak be.

Jim Morrisont 1971. július 3-án holtan találták párizsi otthonának fürdőszobájában. A halottkém jelentése szerint szívrendellenesség, valamint túlzott alkoholfogyasztás volt a halál oka. Morrison 1965-től volt a Doors énekese. 1967 és 1971 között hét albumot adtak ki, legnagyobb slágereik az L. A. Woman, a Love Me Two Times, a Light My Fire és a Riders on the Storm voltak.