Gallagher: az új együttesek haladóbbak az Oasis-nél

Vágólapra másolva!
Noel Gallagher, az Oasis gitárosa úgy véli, 2002 zenei kínálata messze felülmúlja az elmúlt évekét, s az új együttesek albumaival talán még ők maguk sem tudnak szembeszállni.
Vágólapra másolva!

Az NME angol zenei kultuszlap eheti számában Gallagher azt nyilatkozta, a kilencvenes évek közepe óta nem talált annyi bemutatkozó lemezt izgalmasnak, mint amennyit ebben az évben hallott.

"Évek óta nem voltak ilyen jó zenék," - jelentette ki. "Ha most lennék kamasz, teljesen bekattannék. Az utolsó pár hónapban legalább hat fantasztikus albumot hallottam, ami jobb, mint bármi, ami az utolsó hat évben megjelent."

A gitáros kedvencei a Soundtracks Of Our Lives, a Black Rebel Motorcycle Club és a The Hives lemezei. Azt is elmondta, hogy a Strokes szerinte a világ legjobb zenekara.

Amikor arról kérdezték, az ötödik stúdióalbumát nemsokára megjelentető Oasis mennyire illeszkedik az új áramlatokba, így válaszolt: "Jó az új lemezünk, de nagyon nehéz beszélnem róla. Nem hoz igazán átütő stílusváltást az eddigiekhez képest. Még mindig Oasis-lemez, még mindig rock 'n' rollt játszunk. Azért azt hiszem, ha új együttes lennénk és ez lenne az első albumunk, akkor is bejönne az embereknek."

Korábban:
Májusra várható az új Oasis album
Testvérháború az Oasisben: válságban a brit rock-monarchia uralkodó zenekara

CD-ajánló:
Oasis