Japán nyertese van a karmesterversenynek<BR/>

Vágólapra másolva!
A japán Macunuma Tosihiko nyerte a Magyar Televízió X. nemzetközi karmesterversenyét, a második helyen Horváth Gábor (Magyarország), a harmadikon pedig Eric Solén (Svédország) végzett.
Vágólapra másolva!

A japán Macunuma Tosihiko nyerte a Magyar Televízió X. nemzetközi karmesterversenyét, a második helyen Horváth Gábor (Magyarország), a harmadikon pedig Eric Solén (Svédország) végzett. A negyedik helyet Bundit Ungrangsee (Thaiföld), az ötödiket Giampaolo Maria Bisanti (Olaszország), a hatodikat Funabasi Juszuke (Japán) szerezte meg. A közönségdíjat Horváth Gábor kapta, amely meghívást jelent egy, a jövő évben Budapesten megrendezendő hangverseny dirigálására.

Az "In memoriam Ferencsik János" mottójú karmesterverseny eredményét hétfőn hirdették ki. A dobogós helyen végzettek rendre 5, 3, illetve 2 ezer dollárt, valamint arany, ezóst, illetve bronz karmesteri pálcát kaptak jutalmul.

Az MTV az első nemzetközi karmesterversenyt 1974 tavaszán rendezte meg. A zsűri elnöke Ferencsik János volt. A 28 évvel ezelőtti versengésen Kobajasi Kenicsiro lett az első, Medveczky Ádám pedig a második helyezett.

A mostani versengés elődöntőiben 36 fiatal karmester mutatkozott be. Közülük 12-en vehettek részt a középdöntőben, majd a legjobb hat került a döntőbe.