Vérbefagyott csecsemők Madonna új klipjében

Vágólapra másolva!
Madonna úgy próbálja felvenni a harcot az Irak elleni háború mellett álló amerikaiakkal, hogy következő, animációsból felépített klipjében vázolja, milyen borzalmas következményei lehetnek annak, ha mégis megindítják a támadást Bagdad ellen. A klipben vérbefagyott csecsemők tetemei is feltűnnek.
Vágólapra másolva!

Forrás: Warner MusicMadonna volt férje, Sean Penn nyomdokába lépve aktívan is tiltakozni akar az Irak ellen tervezett amerikai fegyveres akció ellen. Bár ő nem tervez Pennhez hasonlóan Bagdadba látogatni, azt már eldöntötte, hogy nemsokára megjelenő American Life című cédéjén egy rajzfilmet is elhelyez, mely " a háború borzalmaira és katasztrofális következményeire" hívja fel a figyelmet. Szóvivője szerint a klip még Madonnához mérve is egészen botrányos lesz, mert valahogy "fel kell venni a harcot a háború szörnyetegével".

A hírek szerint Madonna a rajzfilmben katonaruhában masírozik és gránátokat dobál majd egészen kemény elektronikus ütemekre, a gyakori vágásokban pedig hol harcoló katonákat, hol fotómodelleket, hol pedig a háború áldozatait láthatjuk, köztük vérbe fagyott csecsemőket is. " Tulajdonképpen a társadalom panorámaképét láthatjuk egy női szuperhős szemével, akit Madonna személyesít meg."

Az elmúlt hónapban több mint száz híres amerikai művész, köztük Martin Sheen, Kim Basinger és Samuel L Jackson intéztek Bush elnökhöz levelet, melyben az iraki konfliktus békés rendezésére szólították fel.