Massive Attack a Szigeten

Vágólapra másolva!
Visszaigazolta a Massive Attack menedzsmentje a Sziget szervezőinek meghívását, így az együttes a következő év programjában elvileg már hivatalosan is szerepel. Mint mondják, a megállapodás szerint három eredeti tag is megjelenik a koncerten, ezzel együtt Robert Del Naja, a formáció mára egyetlen aktív tagja a koncert ideje alatt feltehetőleg éppen egy londoni börtönben ül majd.
Vágólapra másolva!

A Sziget Kulturális Szervezőiroda közlése szerint a Massive Attack már leszerződött következő fesztiváljukra, s egyelőre semmilyen hivatalos értesítés nem érkezett, hogy a megállapodástól el akarnának állni. Elmondásuk szerint a fellépésre három eredeti tagot is várnak, így Robert Del Naja mellett megjelenne az egykori alkotótárs Daddy G és az énekes Horace Andy is. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, az utóbbi időben ugyanis meglehetősen aggasztó hírek érkeztek az együttes háza tájáról. Így az utolsó előtti, 1998-as Mezzanine-lemez elkészülte után hivatalosan is távozott a dj, Andy "Mushroom" Vowles, és bár Daddy G soha nem jelentette be hogy elhagyná a csapatot, a hírek szerint ugyancsak megromlott viszonya Robert "3D" Del Najával, s ennek következményeként nem is vett részt az új album megírásában. A 100th Window megjelenésére a Massive Attack így gyakorlatilag 3D-re redukálódott.

A baljós jelek azonban még mindig nem fogytak el. Éppen múlt hét kedden érkezett ugyanis a hír, hogy Robert Del Naját bristoli lakásában egy házkutatást követően letartóztatták, miután lépre csalta a brit rendőrség internetes gyermekpornóval foglalkozó részlege. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a 3D lakására kiszálló rendőrök a házkutatás során nagy mennyiségű A kategóriába, vagyis a büntetőjog által legsúlyosabban szankcionált csoportba sorolt kábítószert is találtak. Mivel a hatályos törvények szerint akár tizenöt évet is kaphat, ha bizonyítják az ellene felhozott vádakat, 3D budapesti fellépése ugyancsak kétségessé vált. Mivel az együttes menedzsmentje hivatalosan nem kereste meg a Sziget szervezőit, hogy a fellépéssel kapcsolatban gondok merültek volna fel, s a Massive Attack honlapján sem találni bővebb információt Del Naja letartóztatásáról, egyelőre nehéz lenne biztosat mondani.

A 2003-as Sziget külföldi fellépőinek listája természetesen még kialakulóban van bár az Annihillator, a Zion Train, és a Clawfinger megjelenése már biztosnak látszik.