Visszatér a Duran Duran

Vágólapra másolva!
Visszatérni készül a nyolcvanas évek egyik legnagyobb slágergyárosa és posztercsapata, a Duran Duran. A hírek szerint erről a teljes eredeti együttes megegyezett már, és őszre egy új lemez is elkészülhet.
Vágólapra másolva!

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de több mérvadó lap is tudni véli már: eredeti felállással visszatérni készül a Duran Duran. A basszusgitáros John Taylor még 1996-ban, a Medazzaland lemez rögzítése közben távozott az akkor már csak bukdácsoló együttestől. A következő lemez sem lett sikeres, s az együttes feloszlott. A hírek szerint azonban Simon Le Bon énekes, Andy Taylor gitáros, Nick Rhodes billentyűs, John Taylor basszusgitáros és Roger Taylor dobos most újra stúdióba vonult, és már el is kezdték az új lemez felvételeit.

Egyes források azt is tudni vélik, hogy az együttes 37,5 millió dolláros szerződést írt alá és az ősszel megjelenő album anyagával turnézni is indul. Szakértők szerint az összeg ugyan hatalmasnak tűnhet, azonban "A Duran Durant egyszerűen imádták az emberek. Ha sikerül egy jó lemezt megjelentetniük, az ajtót nyithat a 80-as évek más nagy sikercsapatainak."

A Duran Duran volt az a csapat, amely a 80-as évek újhullámát a szélesebb tömegek számára is befogadhatóvá tette. Sikereit nagyban köszönhette klipjeinek, s a tagok már-már fotómodellekre emlékeztető kinézetének, tökéletesen megkomponált sminkjének és ruháinak is.