Forrás: EPA
Az exférj

A mézeshetek kifejezésből a "hetek" azonban az ő esetükben valóban szó szerint értendő volt: Jackson furcsa viselkedése hamar kikezdte Lisa Marie idegeit. A popsztár gyakran hetekre eltűnt otthonról, a kíváncsiskodó sajtó előtti magyarázkodásra kényszerítve ezzel feleségét, aki egy ideig még tovább játszotta az odaadó feleség szerepét. Jacko menedzserének utasítására megcsókolta férjét az 1994 szeptemberében tartott MTV Video Music Awards népes közönsége előtt, majd csaknem egy évvel később, 1995-ben védelmébe vette a Diane Sawyer által készített tévéinterjú során. A popsztár viszont azzal viszonozta a gesztust, hogy egy tévényilatkozatában kijelentette: Lisa Marie elmesélte neki, hogy édesapja, Elvis Presley is megműttette az orrát annak idején.

Lisa végül beadta a válókeresetet akkori férje ellen, aki állítólag több hétig tartó gyerekes duzzogással állt bosszút tettéért."A házasságunk vége felé már valóban elviselhetetlen voltam" - jelentette ki Jacko exfelesége, aki azóta már túl van még egy, a színész Nicolas Cage-dzsel kötött, mindössze néhány hónapig tartó házasságon is.

A válás után Lisa Marie idegösszeomlást kapott, csaknem két évig folyamatos pszichiátriai kezelésre szorult. Ekkoriban kezdett el daszövegeket írni, félig-meddig terápiás célzattal. Disciple című dala Jacksonról, a popsztárhoz fűzödő kapcsolatáról szól.

"Nem az a célom, hogy befeketítsem Michaelt. De tudom, hogy az emberek tudni szeretnék, mi is történt voltaképpen, és én ezt próbálom elmagyarázni nekik anélkül, hogy közben rossz színben tüntetném fel őt. Bevallom, nem könnyű feladat. Annyi iszonytató dolog történt velem azokban az időkben" - összegezte a Lisa Marie, akinek hamarosan megjelenik első, To Whom it May Concern című albuma.