Chubby Checker műfajt váltott

Vágólapra másolva!
A hatvanhárom éves énekes, a rock and roll hőskorszakának egyik meghatározó figurája, újabb kalandba fogott. Már csak legritkább esetben twistel, amúgy reklámügynökséget üzemeltet.
Vágólapra másolva!

Chubby, aki eredetileg Earnest Evans névet látta meg a napvilágot, Chubby Checker Creative néven reklámügynökséget üzemeltet szűkebb pátriájában, Philadelphiában. Az új céget már bejegyezték, és egyben tagja lett az American Advertising Services szervezetének, mely a város egyik legrégebbi szövetsége.

Az Undercover magazin szerint a volt énekes főképp zenei téren működik, együttesekkel konzultál, reklámspotokat tervez. Ennek ellenére a twist királyának első kliensei közt feltűnt a Ford, így Checker jelenleg az ő kampányunkon dolgozik: ehhez szeretné felhasználni saját, 1961-ben megjelent Do the pony című dalát.

Checker 1960-ban robbant be a köztudatba a The twist című dallal, mely rögvest világsláger lett. A dalt eredetileg Hank Ballad egyik kislemezének B oldalára szánták. A Do the pony az énekes második sikeres kislemeze volt.