Joe Cocker Claptonnal zenél, de U2-t énekel

Vágólapra másolva!
Joe Cocker a napokban adta ki a Heart and Soul című lemezét, melyen kizárólag más szerzők dalait énekli a rekedtes hangú előadó. Állítása szerint egy olyan nagylemezt kívánt elkészíteni, mely a mostani hangulatát adja vissza, így ehhez választott dalokat.
Vágólapra másolva!

"Eleinte a hatvanas évek dalait gondoltuk feldolgozni, de utána úgy véltük, hogy jobb szélesebb spektrummal dolgozni, így kibővítettük a kört újabb zenékre is, mint a U2 vagy az R.E.M" - nyilatkozta az ABC-nek. Ennek a munkának a végeredménye az új album, melyre négy évtized souljai, bluesai, rockos szerzeményei kerültek fel.

Négy évtizednyi zenei múlttal a háta mögött, az egyik legjobb fehér bluesénekesnek mondott hatvanéves Cocker magabiztosan válogatott a témák közt. Énekel eredetileg Aretha Franklin által előadott dalt, McCartney-szerzeményt és James Taylor-számot is. A korábban alkohol- és drogproblémákkal is küzdő énekes immár szakított az önpusztító életmóddal, még a rekedtes, "igazi" blues-hanghoz szükséges cigarettát is letette tíz évvel ezelőtt.

Európában szeptember végén jelent meg a CJ Vanston producer közreműködésével készült lemez, de az Egyesült Államokban - más kiadóval - csak 2005 januárjában lesz a boltokban. Több ismert zenész is gitározik a dalokban, így például Erid Clapton vagy Jeff Beck is szívesen mondott igent a felkérésre.

Az énekes harminc éve az Egyesült Államokban él. "Nem tudok ott szavazni, ami eléggé frusztráló. Azt látom, hogy Bush egy picit rosszul csinálja a dolgokat" - nyilatkozta. Elárulta, hogy egyetért a Bruce Springsteen-féle platformmal, elvileg ott lenne a helye a Kerry-pártiak mellett, ám mégsem csatlakozik a koncertsorozathoz: "Ha én nem szavazhatok, akkor nem tehetem meg, hogy mások szavazatát elkérjem" - tette hozzá.