Joe Cocker készül a karácsonyra

Vágólapra másolva!
Év vége felé sorra jelennek meg az új stúdiólemezek, koncertalbumok, válogatások, DVD-k, tripla CD-k. Joe Cocker sem marad ki a karácsony előtti vásárlási lázból: az elmúlt 30 év 30 legjobb dalát válogatták két CD-re. A kiadvány december elején kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

The Ultimate Collection a gyűjtemény címe, és a két CD-re elosztott harminc dal közt természetesen megtalálhatóak olyan slágerek, mint az Unchain my heart, a Summer in the city vagy a You can leave your hat on. A dalok közt szerepel az Eros Ramazzottival duettben énekelt That's all I need to know vagy a Jennifer Warnesszal párban előadott Up where we belong'.

A főképp stúdiófelvételekből összeállított kollekció tartalmaz két koncertfelvételt is (Cry me a river, The letter).

Az 1944-ben született énekes eleinte lakatosként és benzinkutasként dolgozott, majd 1963-ban jelentette meg első felvételét, egy Lennon-McCartney-szám feldolgozását. Woodstock után, a hetvenes években sorra adta ki nagylemezeit, de különböző hullámvölgyek nehezítették pályáját (drogproblémák, alkoholizmus, idegösszeomlás). 1974 után évekig eltűnt a rockzenei színpadról, majd sikerrel tért vissza.

"Akik a woodstocki generációból ma is élnek, azok máig zenélnek. Nem tudom, megvan-e a helyünk a mai zenei bizniszben. De túlélők vagyunk, és túl is fogjuk élni a különféle zenei hullámokat" - emlékezett meg a régi idők zenéjéről.

"Kicsit aggaszt a mai helyzet. A zenében egyfajta nyájszellem uralkodik. Szinte gyerekeket találnak ki, akik még nem is tudják, mi micsoda, mit is tudnak ők valójában, hogy mihez lenne tehetségük. Én arra figyelek, hogyan lehet életben maradni ebben a környezetben" - elmélkedett Cocker a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.