Börtön után jön a nagylemez

Vágólapra másolva!
Gloria Trevi a 104 milliós ország egyik kedvence volt, sikeres énekesnő, akit Mexikói Madonnának is hívtak, kihívó magatartása, szexis ruhái és színpadi produkciója miatt. Az előadói karrierje azonban annyiban feltétlenül hasonlít Zalatnay Saroltáéra, hogy komoly törés állt be benne, ugyanis évekre börtönbe került. Nemrég szabadult, múlt héten adott ki nagylemezt.
Vágólapra másolva!

Múlt héten jelentkezett új albummal a mexikói Trevi, aki a kilencvenes években varázsolta el országa népét, dalaival, extravagáns, merész ruháival és erotikát nem nélkülöző fellépéseivel. Közel öt éven át volt börtönben, majd idén szeptember 21-én ártatlannak találták, holott komoly vádak érték: gyerekrablás, bűnrészesség nemi erőszakban. A döntés egy jó ideje folyó bizarr, szürreális szappanopera végére tett pontot, mely során olyan események is borzolták a rajongók idegeit, mint Trevi titokzatos teherbe esése a börtön falain belül - ami legalábbis az őrök hanyagságára vagy korrumpálhatóságára enged következtetni, ugyanis vendégeket sem fogadhatott volna hivatalosan. Korábban már részletesen megírtuk a bálvány kálváriáját.

A Cómo nace el universo (Hogy születik a világegyetem?) című lemezét múlt héten mutatta be. Az albumról elmondta, hogy a rácsok mögött töltött évek impresszióit, élményeit énekli meg a dalokban: a brazil börtönt, a szenvedést, majd az átszállítást egy mexikói (chihuahuai) fegyházba. A lemez munkálatai már akkor megkezdődtek, mikor a művésznő még fogságban volt.

Az énekesnő börtönbüntetése előtt meztelen naptáraival keltett még feltűnést - amióta kiengedték, kicsivel visszafogottabb: ezúttal ruhában pózol egy férfimagazin lapjain.

"Ez a Trevi egy javított, jobb verzió. Vannak már tapasztalataim, van fejlődés. Régen olyan voltam, mint egy kedves kis zöld hernyó, majd mint egy báb, bezárva gubbasztottam. Most úgy érzem, mintha épp nyitogatnám a szárnyaimat" - magyarázta az egykori kedvenc, aki a Reuters szerint december 16-án tévéshow-ban lép fel, majd turnéra indul saját országában és az Egyesült Államokban.

Középosztálybeli család sarjaként a zenei ambíciókkal rendelkező Trevi Monterreyben nőtt fel, balettezett és zongorázni tanult. A már akkor is sikeres, befutott menedzsernek számító Sergio Andrade - akit bűntársának tartottak és jelenleg börtönben ül - 16 éves korában fedezte fel őt. Második lemeze hozta meg a nagy sikert, 1991-ben.