U2: nyoma sincs a tolvajnak

Vágólapra másolva!
Eredetileg november 22-én jelent volna meg az ír U2 rockbanda legújabb lemeze, de miután a keverés előtt álló mesterszalag egy fotózás során eltűnt, a zenei anyag bármikor illegálisan felkerülhet a netre.
Vágólapra másolva!

Bono szerint azonnal piacra dobják az egyelőre még cím nélküli albumot, ha felkerül a zene a világhálóra. Az is felmerült az együttesen belül, hogy az iTunes honlapon teszik lehetővé a legális letöltést. A New Musical Expressnek Bono elmondta, hogy évek munkája, hónapok tervezgetése, sőt még a szabadságuk is ráment erre a lemezre, most meg kiszolgáltatott helyzetben vannak. A francia rendőrség nyomozói az ügyben eddig nem tudtak eredményt felmutatni.

Néhány dalcím, mint például a Man And A Woman, Yahweh, Crumbs From Your Table és City Of Blinding Lights már kiszivárgott az albumról, de azt még nem erősítették meg, hogy a Vertigo című kompozíció lesz az első kislemezük.

A CD Nizzában tűnt el, miközben az együttes tagjai promóciós fotózáson vettek részt. A zenekar tagjai azzal nyugtatták a rajongókat - és önmagukat -, hogy a korongon csak a számok egy része volt rajta, nem a komplett anyag. A többi szerzeményt már korábban rögzítették Dublinban, így azok többé-kevésbé biztonságban vannak.

A 14-szeres Grammy-díjas U2-nak 2000-ben jelent meg az utolsó stúdiólemeze All That You Can't Leave Behind címmel, amelyből eddig csak az Egyesült Államokban négymilliót adtak el.