Stinget is elsöpörte a floridai hurrikán

Vágólapra másolva!
A brit rockzenész, Sting két koncertjét elhalasztotta Floridában a Frances hurrikán miatt. Hasonlóképp járt a Van Halen és sok más neves előadó. A bulikat később szeretnék bepótolni, de röviddel a természeti csapás után még minden bizonytalan.
Vágólapra másolva!

A Roxanne előadója szeptember 8-án lépett volna fel West Palm Beachen és csütörtökön Tampában, de bajba jutott rajongóinak kedvéért - akikre 165 km/órás sebességgel sújtott le a hurrikán vasárnap - elhalasztotta fellépéseit. Egyfelől nem lett volna túlzottan biztonságos, másfelől pedig igen kevesen tartózkodnak a területen ezekben a napokban.

Mint ismeretes, a tízmilliárd dollárnyi kárt okozó Frances hurrikán után érkezik a következő, Ivan névre keresztelt karibi vihar Floridába. A vihar tetőket szakított le, benzinkutakat tett a földdel egyelővé. Az elszakított elektromos vezetékek miatt közel 2 millió fogyasztó (körülbelül 4 millió ember) maradt áram nélkül, miközben az egész államot eláztatta az eső.

"A Frances hurrikán miatt Sting és a Clear Channel Entertainment úgy döntött, hogy a bajba jutott rajongók küzdelmét tiszteletben tartva a hétre tervezett West Palm Beach-i és tampai koncertek elmaradnak" - áll a brit zenész sajtóhoz eljuttatott közleményében.

Hasonlóképp a hosszú idő után újra aktív Van Halen is a környéken zenélt volna, nekik Lauderdale-ben és Jacksonville-ben lett volna koncertjük, ám halasztani kényszerültek a hurrikán miatt. A mai, szeptember 9-i, tampai koncertet még nem fújták le, a két elmaradt fellépést azonban a napokban szeretnék bepótolni - bár a házukat vesztett rajongóknak lehet, hogy jobb dolga is lesz a közeljövőben, mint rockkoncerten csápolni.

A Sammy Hagarral újra összeálló Van Halen turnéja október végéig tart az Egyesült Államokban, jövőre pedig hosszabb utazást terveznek. A jelek szerint Ausztráliában is fellépnek majd, ott a Hagarral felálló csapat még soha nem zenélt.