Gibb-emlékkoncert, Jackóval, Timberlake-kel

Vágólapra másolva!
A 2003 januárjában elhunyt Maurice Gibb emlékére nemzetközi popsztárok gyűlnek össze jövőre: egy nagyszabású koncertet adnak majd, Bee Gees-dalokkal. Michael Jackson és Justin Timberlake lehet a két legnevesebb vendég.
Vágólapra másolva!

A rendezvényt Maurice ikertestvére, Robin szervezi, és valószínűleg már csak jövőre jöhet létre az Egyesült Államokba tervezett koncert. Robin Gibb nem csak egy élő előadáson gondolkodik, tervei közt szerepel kiadni egy emlékalbumot, melyen neves művészek, sikeres előadók énekelnének klasszikus Bee Gees-dalokat - írja az Ananova.

"Maurice szerette az életet. Mi szeretnénk megemlékezni róla, életéről és tehetségéről, a lehető legjobb módon. Zenével ünnepelünk" - közölte Robin. Bevallotta, hogy 53 éves korában meghalt ikertestvére halála erősen megviselte, így hosszú időn át nem is mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Az már bizonyos, hogy Alicia Keys és a Black Eyed Peas már rábólintott a tervezetre, a lemez munkálataiban részt vesznek, vélhetően a koncerten is fellépnek. John Travolta lehet az est házigazdája, a konferanszié: mint emlékezetes, ő volt a főszereplője a Saturday Night Fever (Szombat esti láz) című filmnek, melynek a Bee Gees szolgáltatta a zenéjét.

A koncert bevétele főképp a Gibb Family Foundation kasszájába kerül majd, de egy cukorbetegséget kutató intézet alapítványa és az amerikai drogprevenciós alapítvány is kap majd az összegből.