Komolyabb felháborodás kíséri az ifjú énekesnő új videoklipjét, melyben Britney saját kezével vet véget életének. Sokan attól tartanak, hogy az egyik jelenet öngyilkosságba taszíthat érzelmileg labilis kamaszlányokat.

Az Everytime című dal klipjében, melyet ezen a hétvégén sugároznak majd a zenecsatornák, Britney halottként látható, egy nyitott orvosságos üveg társaságában. Különböző alapítványok, gyermekvédelmi szervezetek jelezték, hogy elítélik David LaChapelle alkotását. A klip rendezője korábban már dolgozott a szőkeség egyik vetélytársával, riválisával, Christina Aguilerával is.

A The Sun szerint a forgatókönyvben Spears és barátja egy szállodába menekülnek, a paparazzók fojtogató gyűrűjéből kitörve. A hotel egyik fürdőszobájában kerül sor az öngyilkossági jelenetre. Mikor a rémült barát felfedezi a drámát, odarohan, hogy megmentse a lányt, ám már túl késő.

"Ez az egész gyalázatos, felháborító, teljességgel felelőtlen és tökéletesen ostoba!" - dühöngött Michelle Elliot, a Kidscape egyesület igazgatója, de nem csak ő támadta a vizuális alkotást: többen jelezték, hogy a zenés klipek nagyban befolyásolják a kamaszokat, az útjukat kereső fiatalokat, így nagy felelőtlenség és egyben veszélyes dolog öngyilkosságot ábrázolni.

Sem Spears kisasszony, sem menedzsmentje nem reagált a támadásokra.