Sonic Youth: nincs lazsálás

Vágólapra másolva!
Egy igen mozgalmas év vár a Sonic Youth tagjaira, hiszen új stúdióalbummal rukkolnak elő és a kiadványt persze koncertturné is kíséri. Egy korábbi albumot is feldolgoznának, de DVD-t is tervezgetnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A tíz új dalt tartalmazó, Richard Hell producer segítségével elkészített Nurse várhatóan június elején lesz a boltokban. Jim O'Rourke ezúttal átengedi az irányítást a New York-i punkmozgalom egyik ikonjának, hátha ő többet ki tud hozni az anyagból. A költőként is ismert Hell már a kezdetektől fogva támogatja az együttest.

Úgy tűnik azonban, hogy ezzel az új lemezzel szinkronban némileg átalakul a csapat zenei világa: maga Thurston Moore is azt nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak, hogy a friss dalok igencsak különböznek az eddig megszokottól, bizonyos "futurisztikus" hangulatuk van.

A zenekar idén egyéb kiadványokat is tervezget. Piacara kerülne ismét az 1990-es, klasszikusnak számító Goo című lemez, amelyet egy másik, különleges szerzeményeket tartalmazó cd-vel párban árusítanának. Az elmúlt éveket bemutató DVD kiadása is a tervek közt szerepel, így nem kevés munka vár idén a zenekar tagjaira.

Az új lemez dalai:

1- New Hampshire
2- Paper cut exit
3- I love you golden blue
4- Peace attack
5- Pattern recognition
6- Unmade bed
7- Dripping dream
8- Mariah Carey and The Arthur Doyle Hand Creme
9- Stones
10- Dude ranch nurse