Santana támadja az amerikai sajtót

Carlos Santana elmarasztalja az amerikai sajtót, mivel szerinte nem független. Állítása szerint a fontos politikai kérdéseket álságos, hazug módon tálalják a közönségnek.

Forrás: MTI

Az 56 éves gitáros úgy véli, hogy a média attól tart, hogy népszerűtlenné válik, ha a teljes valót közli, így az igazság gyakran higított formában kerül  a fogyasztók elé. "A legtöbb esetben a kormány a zsebében tartja a médiát, és nagyon sokan, akik a sajtóban dolgoznak, tartanak attól, hogy népszerűtlenné válnak. Szóval a sajtó többnyire csak higított tejpor formájában közli az igazságot. Hol a tej, és hova tűnt a tehén?" - zsörtölődött a mexikói születésű zenész.

A gitáros a hatvanas évek elején költözött Mexikóból San Franciscóba, majd 1966-ban alakította meg első komolyabb zenekarát, a Santana Blues Bandet. A Magyarországon is gyakran fellépett zenész 1969-ben adta ki első nagylemezét, amelyet azóta megszámlálhatatlanul sok album és kislemez követett, ám Santana azóta is rendre felemeli szavát a társadalmi igazságtalanságok ellen, és miközben gyakran politizál dalaival, harcol az emberi jogokért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK