Bejelentették a VIVA COMET-díj jelöltjeit

Vágólapra másolva!
Nehéz lesz döntenie a közönségnek arról, hogy idén ki kapja a VIVA COMET-díjat. Az ötfős listán akad botrányhős, platinalemezes, új felfedezett, korábbi COMET-jelölt és befutott rockbanda. A mind a szakma, mind a közönség szemében egyre nagyobb jelentőséggel bíró díjat június 10-én adják át egy látványos rendezvény keretében. Szavazzon, és döntse el Ön, hogy ki kapja az egyik legrangosabb magyar zenei elismerést.
Vágólapra másolva!

Mától az a kérdés, hogy a Hooligans, Király Linda, a Nox, a Tankcsapda vagy a Unique viheti-e haza idén a VIVA COMET-díjat. Vége a korábbi találgatásoknak, a zenetévé nyilvánosságra hozta, hogy a nézők mely előadók közül választhatják ki a nyertest. "Évente öt előadót jelölünk a díjra, és közülük a VIVA nézői szavazzák meg a győztest" - mondta Málnay B. Levente, a magyar zenetévé vezérigazgatója a COMET-díjra esélyesek ismertetésekor.

A tévénél több szempont alapján állították össze az ötfős listát. Fontos volt, hogy a legutóbbi COMET óta a nézők mely dalokat kedvelték leginkább és a VIVA mely klipeket játszotta a leggyakrabban. Lényeges szempont továbbá, hogy mely előadók méltóak arra, hogy a magyar könnyűzenét nemzetközi közönség előtt is képviseljék. A VIVA COMET ugyanis egy nemzetközi díj és a győztes előadó nemzetközi figyelmet is kaphat, hiszen a magyar győztest és a magyar COMET-díj átadásának összefoglalóját bemutatják a német VIVA csatornán is.

A VIVA COMET-díjat egy rendkívül látványos rendezvényen adják majd át június 10-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az eseményre a zenetévé több mint kétezer vendéget vár. Hatszáz VIP vendég - a hazai könnyűzenei életből és a médiából ismert sztár, műsorvezető, sportoló - várható, de találkozhatnak majd a jelenlévők a Való Világ 3 győztesével is. A többi sok száz jegyet pedig a szavazó tévénézők közül sorsolják ki.

"Idén már negyedik éve rendezzük meg Magyarországon a VIVA COMET-díjátadót. Az a tapasztalatunk, hogy a díj mára mind a szakma, mind a közönség körében egyre nagyobb jelentőséggel bír. Az elmúlt hetekben a nézők, de még a könnyűzenei élet képviselői is megkerestek minket azzal, hogy áruljuk el, kik lesznek a jelöltek és igazak-e a díjról és az esélyesnek tűnő előadóról szóló pletykák" - mondta Málnay B. Levente. - "A mostani lista igen különleges, fantasztikus a stílusok keveréke. Nem irigylem a nézőket, nehéz lesz dönteniük!"